avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Program after school
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Program after school

Buna ziua,
Sunt profesor si as dori sa stiu daca pot organiza in scoala cursuri de after school si sa pot fi platita cu bani obtinuti din sponsorizari. Mentionez ca scoala are asociatie de parinti in contul careia pot fi virati banii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:11, 25 Septembrie 2014
Da. Puteti sa organizati pe structura asociatiei de parinti (ong) din scoala si dumneavoastra sa va faceti un contract de munca cu norma redusa cu acel ong pentru timpul alocat acestor activitati. Alevii pot plati o taxa lunara daca vor sa beneficieze de aceste servicii pe baza de contract semnat de catre parinti cu ong-ul sau participarea e gratis iar ong-ul se ocupa sa stranga fonduri din donatii si sponsorizari.
Va multumesc pentru raspuns. Ati putea, va rog, sa-mi spuneti legea, articolul in care sunt precizate aceste lucruri si daca va trebui sa platesc impozit sau alte taxe din sumele pe care le voi incasa. Multumesc
nicoletasilvesan a scris:

Ati putea, va rog, sa-mi spuneti legea, articolul in care sunt precizate aceste lucruri si daca va trebui sa platesc impozit sau alte taxe din sumele pe care le voi incasa. Multumesc


Nu asa se pune problema - care articol imi permite sa fac asta si asta... abordarea e invers: In principiu ce nu e interzis e permis. Codul muncii prevede cumului de functii - dreptul de a avea mai multe contracte de munca cumuland mai multe posturi, la acelasi angajator sau angajatori diferiti. Si in lipsa unei interdictii legale exprese pentru cadrele didactice de a avea si alte joburi de aceeasi natura, nu ar fi nicio problema sa mai aiba un contract de munca cu alt angajator, de exemplu cu acel ONG existent... si sa fie salarizat de acesta pentru orele prestate in cadrul programului de after-school. Evident ca vor trebui platite impozitul pe venit si toate contributiile sociale aferente, ca pe orice contract de munca. Nu e locul aici de un expozeu cu toata fiscalitatea legata de contractele de munca, va poate lamuri contabilul asociatiei respective... Daca asociatia respectiva incaseaza de la parintii membri o cotizatie fixa, ea nu va fi impozitata, la fel si daca primeste donatii, sponsorizari, legate, 2% etc. In schimb daca incaseaza "taxa servicii after-school" sau ceva asemanator sau, desi nu ii da o denumire care sa indice plata unei prestari de servicii, rezulta ca e ceva platit in schimbul unui serviciu specific si proportional cu valoarea aceatuia, va fi considerata activitate economica si supusa impozitului pe profit, cu precizarea ca pana la un anumit nivel, ONG-ul va fi scutit de impozit pe profit....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)
Diferente intre ong si sc angi prunaru angi prunaru As dori va rog sa aflu diferenta dintre un ONG si o SC.Ca fiscalitate si impozite vorbind si alte avantaje.Multumesc. (vezi toată discuția)
Lnfiintare after school vvaassiillee vvaassiillee Sunt profesor de fizica,as dori sa infiintez un after school mai lejer in sensul ca sa ma ocup zilnic, 2 ore, de maxim 10 elevii, cls I-IV, sprijin in ... (vezi toată discuția)