avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzarea unui autovehicul amortizat total
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzarea unui autovehicul amortizat total

Buna seara ,

Intr-o Societate comerciala cu ce pret se poate vinde un autovehicul amortizat total unui salariat , autovehiculul avand deviz de reparatie aproape egala cu valuarea de piata a unui autovehicul similar . In ce conditii legale se poate vinde fara incalcarea legii .

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 22:40, 25 Septembrie 2014
Dacă societatea este cu capital integral privat, poate vinde orice bun al său, deci și autoturismul despre care vă interesați, la orice valoare dorește.
Multumesc de raspuns !

Societatea este cu capital privat , exista o lege in acest sens ?
vindeti masina la pretul rezultat dintr-o expertiza de evaluare.
exemplu : autovehiculul are valuarea de piata 5000 euro . Devizul de reparatii in service este in valuare de 4700 euro .

Cu ce pret o pot vinde ? Devizul de reparatii este tot una cu expertiza de evaluare ?
Vindeti la valoarea de piata. nu va intereseaza devizul. Daca ar fi fost devizul de 6000 si valoarea de piata ar fi fost 5000 tot la 5000 as fi recomandat sa vindeti.

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism amortizat intregral catre angajat MirceaCK MirceaCK Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti daca exista vreo reglementare care impiedica un angajator (SRL) sa vanda catre un angajat un autoturism amortizat ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren de pe persoana fizica pe firma Constantin_Lucian Constantin_Lucian Buna ziua, Am o intrebare. As dori sa vand un teren de 1500 mp de pe persoana fizica pe firma care este tot pe numele meu si as vrea sa ca pretul sa fie de ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism incomplet amortizat habaramihaela habaramihaela vreau sa vand un autoturism cu suma de 5000 lei pentru ca motorul nu mai functioneaza. Este amortizat doar 112000. valoarea cu care l-am achizitionat este de ... (vezi toată discuția)