avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzarea unui autovehicul amortizat total
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzarea unui autovehicul amortizat total

Buna seara ,

Intr-o Societate comerciala cu ce pret se poate vinde un autovehicul amortizat total unui salariat , autovehiculul avand deviz de reparatie aproape egala cu valuarea de piata a unui autovehicul similar . In ce conditii legale se poate vinde fara incalcarea legii .

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 22:40, 25 Septembrie 2014
Eu ca sa o pot vinde la pretul pietii de 5000 euro eu trebuie sa o repar de 4700 euro cat este devizul . Asta inseamna ca raman cu 300 de euro profit ? valuarea masini pe piata este de 5000 de euro , iar devizul este de 4700 euro ....

Devizul de reparatii este tot una cu expertiza de evaluare ?
Va redau mai jos definitia pretului pietii din Codul Fiscal.

Nu are importanta cat ati cheltuit sau nu ci cat este pretul corect. Daca ati cheltuit mai mult decat valoarea de pe piata a bunului aceasta inseamna ca sunteti un administrator nepregatit dar nu spune nimeni ca intr-o economie de piata toti trebuie sa fie buni si toti obtin profit. Important este sa nu fiti evazionist. Cu chestia aceasta fiscul nu o sa fie niciodata de acord. Vanzarea la pretul pietei nu o sa atraga niciodata asupra dvs. suspiciunea de evazionist.

art. 7
26. preţ de piaţă - suma care ar fi plătită de un client independent unui furnizor independent în acelaşi moment şi în acelaşi loc, pentru acelaşi bun sau serviciu ori pentru unul similar, în condiţii de concurenţă loială;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism amortizat intregral catre angajat MirceaCK MirceaCK Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti daca exista vreo reglementare care impiedica un angajator (SRL) sa vanda catre un angajat un autoturism amortizat ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren de pe persoana fizica pe firma Constantin_Lucian Constantin_Lucian Buna ziua, Am o intrebare. As dori sa vand un teren de 1500 mp de pe persoana fizica pe firma care este tot pe numele meu si as vrea sa ca pretul sa fie de ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism incomplet amortizat habaramihaela habaramihaela vreau sa vand un autoturism cu suma de 5000 lei pentru ca motorul nu mai functioneaza. Este amortizat doar 112000. valoarea cu care l-am achizitionat este de ... (vezi toată discuția)