avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul la notar

Buna seara.
Sunt casatorita de 5 ani si am un copil de 3 ani si jumatate. As dori sa stiu daca se poate divorta la notar si cum se stabileste custodia copilului. Mentionez ca si sotul este de acord cu divortul, nu avem bunuri in comun si dorim sa se termine cat mai repede. Dar nu stim cum se procedeaza in privinta copilului. Eu doresc ca el sa stea la mine si sotul sa poata sa il viziteze oricand doreste, iar el considera ca ar fi cel mai bine sa stea 2 saptamani la mine si doua la el. Se poate stabili la notar asa ceva?
Va multumesc anticipat,
Mihaela.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:30, 25 Septembrie 2014
Divorțul la notar este o procedura amiabila in care părțile trebuie sa se învoiască asupra următoarelor aspecte : numele purtate de soți după desfacerea căsătoriei, domiciliul minorului (o persoana poate avea un singur domiciliu) la unul din părinți, program de vizita al părintelui nerezident adică cel care nu sta cu minorul, cuantumul cheltuielilor de întreținere creștere educare pe care il datorează părintele nerezident.
Divorțul durează 30 de zile si se va face si ancheta psihosociala la domiciliul minorului.
Autoritatea părintească va fi exercitata de ambii părinți.
Ceea ce vreți dvs ca si drept de a sta cu copilul 2 săptămâni cu 2 săptămâni nu este sănătos nici pt copil el trebuie sa aibe un loc stabil .
Daca notarul accepta se poate cum vreti.
Vorbiti cu notarul mai inainte de a platii banii daca va face actul asa cum vreti.
GABRIELA2014 a scris:

el considera ca ar fi cel mai bine sa stea 2 saptamani la mine si doua la el. Se poate stabili la notar asa ceva?


Parerea mea este ca nu ar trebui sa aveti in vedere o astfel de varianta. Sotul dvs s-a gandit vreodata si cum va functiona un astfel de aranjament? 2 saptamani la o gradinita, 2 saptamani la alta? 2 saptamani la o scoala si 2 saptamani la alta?

Daca nu aveti bunuri personale inseamna ca sunt sanse mari ca cel putin unul dintre dvs sa stea cu chirie. Ce va face va sta mereu in acelasi cartier cu fostul sot? ca sa nu fie prea mult stres pe capul copilului?

Ati plecat vreodata in concediu 2 saptamani? cat bagaj ati luat? Copilul va trebui sa treaca prin acest proces de doua ori pe luna pana la majorat? Stresul ca un parinte va fi intr-un loc iar altul in alt loc nu este oare suficient?

Chiar daca legal este posibil eu unul cred ca emotional nu este o varianta recomandata.

Domiciliul copilului va fi stabilit la un parinte, iar la celalalt vine in vizita. Sa mearga doua saptamani la un parinte in vizita, nu mi se pare in regula pt copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar ba03zi ba03zi Buna ziua, sunt casatorita, am o fata de 9 ani si lucrez cu contract in Germania. Vreau sa divortez la notar de comun acord si sa plec in Germania cu fetita ... (vezi toată discuția)
Bună seara! un notar accepta să rezolve desfacerea unei călătorii, ... minerva78 minerva78 Bună seara! Un notar accepta să rezolve desfacerea unei căsătorii, in care exista minor de 7 ani? Minorul se află în grija bunicii de 6 ani. Părinții ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului major în caz de divorț al părinților DaNieLa2019 DaNieLa2019 Buna ziua, As dori va rog mult sa ma ajutati cu o informatie. Copilul meu urmeaza sa faca anul viitor 18 ani, insa acum eu si tatal lui vrem sa mergem la ... (vezi toată discuția)