avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Documentele care trebuie depuse odata cu cererea de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Documentele care trebuie depuse odata cu cererea de incuviintare a adoptiei sunt

Buna dimineata

Pentru adoptia in familie - adopţia copilului de către soţul părintelui firesc - este necesara dovada venitului adoptorului?

Documentele care trebuie depuse odata cu cererea de incuviintare a adoptiei sunt:
-consimtamintele parintelui/parintilor biologic/i exprimate prin act notarial autentic; consimtamant carese da in fata instantei, nu mai este necesar sa fie dat prin act notarial dar este bunevenit
-certificatul de nastere al copilului, in copie legalizata;
-certificatul medical privind starea de sanatate a copilului, eliberat de catre unitati publice nominalizate de catre directia de sanatate publica;
-certificatul de nastere ale adoptatorului in copie legalizata;
-certificatul de casatorie al adoptatorului, in copie legalizata;
-cazierul judiciar al adoptatorului;
-certificatul medical privind starea de sanatate a adoptatorului, eliberat de medicul de familie pe lista caruia este inscris.

Nu am gasit cerinte legate de venitul adoptorului..

Imi puteti recomanda un avocat specilizat pe domeniul adoptiilor internationale - adoptorul este cetean strain cu drept de sedere temporara in Romania, pe o durata de 5 ani.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:26, 25 Septembrie 2014
Actele/documentele necesare adoptiei:
- copie de pe buletinul/cartea de identitate, permisul de sedere pe termen lung sau, dupa caz, cartea de rezidenta permanenta;
- declaratie autentica pe propria raspundere cu privire la locuirea efectiva si continua pe teritoriul României în ultimele 12 luni anterioare depunerii cererii de evaluare, neexistând absente temporare care cumulat sa depaseasca 3 luni;
- copie legalizata de pe certificatul de nastere;
- copie legalizata de pe certificatul de casatorie sau hotarârea de divort/certificatul de divort, daca este cazul;
- copie de pe titlul de proprietate sau alt document care sa ateste dreptul de folosinta a locuintei;
- certificatul de cazier judiciar;
- adeverinte de venit sau alte documente care atesta veniturile solicitantului/solicitantilor;
- certificat/adeverinta medical/medicala eliberat/eliberata de medicul de familie privind starea de sanatate si eventualele boli cronice, însotit/însotita de rezultatul evaluarii psihiatrice;
- minimum doua caracterizari de la ultimul loc de munca pentru fiecare solicitant;
- declaratia sotului care nu se asociaza la cererea de adoptie, cu indicarea expresa a motivelor neasocierii;
- declaratie autentica pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul/solicitantii nu este/sunt decazut/decazuti din drepturile parintesti, precum si referitor la faptul ca nu are/au copil/copii în sistemul de protectie speciala;
- certificatul de cazier judiciar al persoanelor cu care locuieste solicitantul;
- certificat/adeverinta medicala eliberat/eliberata de medicul de familie privind starea de sanatate a celorlalte persoane cu care locuieste solicitantul, cu mentionarea eventualelor boli cronice, însotit/însotita de rezultatul evaluarii psihiatrice.
([ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie copil jomini jomini Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Eu si sotul meu ne dorim foarte mult sa adoptam un copil, intrucat, din pacate, o operatie pe care ... (vezi toată discuția)
Adoptia de catre tatal vitreg corinuta corinuta Ce proceduri legale sunt pentru ca tatal vitreg sa/si poata adopta copilul sotiei sale. In cazul cand e de acord tatal natural si in cazul cand nu e de acord ... (vezi toată discuția)
Adoptie direct de la mama copilului PML PML Am un nepot in varsta de 2 ani, din partea unui var primar care a decedat. Sa presupun ca mama copilului este de acord ca eu sa il infiez. Sunt necasatorita, ... (vezi toată discuția)