avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia dubla pentru copil cu astm bronsic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia dubla pentru copil cu astm bronsic

Va rog frumos imi puteti spune ce acte trebuie sa am si unde trebuie sa ma duc pentru ca,copilul meu sa primeasca alocatia dubla fiind diagnosticat cu astm bronsic persistent? Scoala nu stie sa-mi raspunda, medicul de familie nici atat. Mi s-a mai spus dupa iesirea din spital ca poate primi si bursa medicala de boala, dar dupa ce am intocmit toate actele necesare mi s-a spus ca daca primeste bursa de merit nu o mai ia pe cea de boala.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 09:48, 27 Septembrie 2014
Alocatia majorata cu 100% se acorda pentru copiii cu handicap.

Legea nr.448/2006:

ART. 58
(1) Copiii cu handicap, inclusiv copiii cu handicap de tip HIV/SIDA, beneficiază de alocaţie de stat în condiţiile şi în cuantumul prevăzut de lege, majorat cu 100%.

Trebuie sa solicitati incadrarea in grad de handicap a copilului. Daca la comisia de expertiza se acorda certificatul, atunci puteti depune actele necesare pentru alocatia majorata si pentru alte drepturi acordate persoanelor cu handicap, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la bursa medicala Oana E84 Oana E84 Buna seara as dori sa știu și eu dacă copilul meu cu autism are dreptul la bursa medicală pe acest diagnostic. Va multumesc (vezi toată discuția)
Alocatie copil cu handicap Despinu Despinu Buna ziua. Am fetita cea mica (1 an si o luna), incadrata cu handicap grav si cei de la DGASPC Galati nu vor sa imi acorde banii conform legii, adica pe ... (vezi toată discuția)
Bursa medicala pentru astm bronsic GabriellaS GabriellaS Buna seara! Ma intereseaza sa stiu daca se acorda bursa pe motive medicale pentru un elev de clasa a 8-a care este diagnosticat cu astm bronsic, pentru care a ... (vezi toată discuția)