avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie director societate comerciala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie director societate comerciala

Buna ziua!
Din nou am nevoie de ajutorul Dvs.
Daca detin functia de Director intr-o societate comerciala, se poate sa imi dau demisia la zi, fara sa stau in preaviz?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 2 Octombrie 2014
Subiect: cerere de incetare contract de munca director societate comerciala si nerespectare preaviz-ce atrage dupa sine?

Am mare nevoie de un raspuns:
pana acum o luna am foat administrator la o societate comerciala. Am schimbat functia de administrator cu cea de director societate comerciala. Acum, la data de 1 octombrie am cerut incetare contractului de munca cu acordul partilor.Sefii nu sunt de acord cu asta, spunand ca ei nu au cui sa predea gestiunea, si imi cer sa stau in perioada de previz de 30 de zile lucratoare inscrisa in contract.
Eu ce pot sa fac, ca sa plec mai repede? vreau sa ma angajez in alta parte si vrea sa predau tot la actuala firma. Daca refuz cele 30 de zile de preaviz? Se pot indrepta impotriva mea?
Va recomand sa ramaneti pana la sfarsitul preavizului. Daca lasati gestiunea nesupravegheata nu puteti controla ce se intampla si puteti fi tras la raspundere pentru eventuale lipsuri.

La viitorul loc de munca ar trebui sa se inteleaga ca nu puteti lasa in aer gestiunea. Cum ar fi sa va angajati la ei si sa faceti acelasi lucru? ---- nu le-ar conveni.
Sau dvs sa fiti concediat fara sa fiti anuntat? ---- nu v-ar conveni acest lucru.
Puteti absenta nemotivat pe toata durata preavizului , insa acest fapt poate atrage :
- desfacerea disciplinara a c.i.m.

- angajarea raspunderii patrimoniale a dvs , daca se consta lipsuri , mai ales ca nu se face predarea -primirea gestiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie alexandruz alexandruz Lucrez ca gestionar la o firma de distributie . Am gasit un alt job la care ar trebui sa incep activitatea inainte ca perioada de preaviz sa se termine. ... (vezi toată discuția)
Preaviz E.Christian E.Christian Buna ziua!eu lucrez la un magazin din oct 2016 si pe fiecare luna am primit prelungire de contract luna de luna.daca imi dau demisia sunt obligat sa fac ... (vezi toată discuția)
Despre preaviz cristi4sanem cristi4sanem Buna ziua. Lucrez cu contract pe termen nedeterminat de 4 ani de zile, cu 4 ore pe cartea de munca. Acum din cauza datoriilor doresc sa plec din tara. Trebuie ... (vezi toată discuția)