avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune casa - apartament 2 camere - Bucuresti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune casa - apartament 2 camere - Bucuresti zona Militari

Buna ziua .
As dori sa deschid succesiune la apartamentul in care stam .
Parintii sunt decedati si nu a fost facuta succesiunea la nici unul dintre ei .
Suntem 5 frati , 2 sunt casatoriti si sunt la casa lor si vor sa imi cedeze partea , insa mai sunt ceilalti 2 care , 1 sta cu mine si familia mea iar celalalt sta la prietena lui insa cu siguranta isi vor partea.
Eu vreau sa dezbat succesiunea sa ii despagubesc pe cei care isi vor partea , apoi sa vand apartamentul sa ma pot cu familia mea ( eu , sotia si copilul ) .
Cel care sta acasa cu mine spune cu nu isi vrea partea insa ar vrea sa dea iscalitura precum ca isi cedeaza partea ( nestiind inca cui ) dar cu scopul de a nu vinde apartamentul.
Ce sfaturi imi puteti da ?
Cel mai recent răspuns: lenia1972 , utilizator 12:17, 25 Septembrie 2014
buna. Procedura dezbaterii succesorale sta cam asa: Cand sunt mai multi mostenitori care nu se inteleg, se apeleaza la instanta. Daca se ajunge totusi la o intelegere trebuie sa sti ca renuntarea se face avand cunostinta de faptul ca se renunta la toata masa succesorala, prezenta sau viitoare care a apartinut defunctului. Nu se poate renunta in favoarea cuiva. Cota care ramane se imparte in mod egal celorlalti mostenitori. Asta e legea. Acceptarea se face tot la fel, pe toata masa succesorala prezenta si viitoare. In acest caza ramaneti mostenitori pe cotele stabilite in functie de cei care accepta sau renunta. Ex: sunteti 5 frati. trei renunta, 2 accepta. Cota celor trei frati se va imparti in mod egal celor doi care au ramas, adica jumatate si jumatate. Nu se poate ca cei trei sa renunte in favoarea unuia dintre voi pentru a va mari cota. Sper ca m-am facut inteleasa, pentru ca am incercat sa nu folosesc termeni juridici care te-ar fi bagat in ceata.
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2014
lenia1972, utilizator
Ar mai fi varianta ca toti sa accepte mostenirea si apoi sa va doneze partile lor daca asta vor. Asta insa, implica niste costuri. Insa daca tot vreti sa-i despagubiti, puteti lua in calcul si aceste cheltuieli.
Orice act suplimentar implica costuri supliemnatre. Acceptati succesiunea amandoi, ramaneti in indiviziune si ulterior, daca ajungeti la o intelegere, va poate ceda partea lui, printr-un act de vanzare. Nu merg pe donatie, care este discutabila, chiar daca se face cu raport de scutire la masa succesorala. Cel mai bun act este vanzarea, eventual puteti sa ii constituiti respectivului frate un drept de habitatie viager (dreptul de a locui in imobil) pe tot timpul vietii lui, clauza care se va stinge odata cu decesul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Doinapauliuc Doinapauliuc Ambii părinți decedați , mama 12.02.2011, tata 29.10.2012. Suntem 5 frați care la dorința ambilor părinți am renunțat la succesiune , in favoarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune Alexa2019Nick Alexa2019Nick Bună ziua. Imi puteți spune ce procent din moștenire ii revine soțului supraviețuitor in aceasta situație? Soția a rămasă și 4 copii. Singura avere ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)