Buna ziua! Locuiesc la casa iar unul din vecini si-a construit(amplasat) o piscina din fibra de sticla,descoperita,la o distanta de 50cm de gardul despartitor.Mentionez faptul ca are diametru de cca.100m patrati si pe timp de vara ma deranjeaza zgomotul si galagia de la ei,deoarece mai primesc si alte familii la piscina si aceste deranjamente pe timpul sezonului de vara se intinde de la ora 9dim. pana la 23-00. Va rog sa-mi spuneti un text de lege ptr aceasta incalcare. Acesti vecini au functii importante in oras si orice plangere la politie va ramane fara raspuns. Va multumesc anticipat! mai mult decat atat nici in timpul pranzului nu-mi pot culca copilul care are 4 ani!#-o
art.2: Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
...25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
27) organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;
multumesc ptr raspunsuri! Va rog sa-mi mai spuneti daca exista o lege speciala referitoare la amplasarea(construirea) piscinelor fixe in beton si la ce distanta fata de hat? Va multumesc! Respectiva piscina are 100mpatrati diametru si 7-8m adancime
CAPITOLUL III
Limitele juridice ale dreptului de proprietate privată
SECŢIUNEA 1
Limite legale
Art. 612
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.
Vecini galagiosi
Vio506
Stau intr-o curte comuna. Un vecin își aduce toți prietenii ,beau și dau drumul la muzica, de dimineața până seara zilnic , de săptămâni.
Mă ... (vezi toată discuția)