avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bursa scolara
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bursa scolara

Buna ziua,

As avea o intrebare legata de bursele scolare mai exact cea de studii. Am inteles ca pot beneficia de ea conform ordin 5.576 din 7 octombrie 2011:
ART. 9
(1) Bursa de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu un
venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 luni cel mult egal cu
salariul minim pe economie şi care îndeplinesc simultan conditiile: au
media generală peste 7,00 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior
celui în care se acordă bursa.
Insa nu am inteles care venituri se iau in calcul si anume, daca unul din parinti este asociat unic la o firma se considera acest lucru a fi venit? Dar daca unul din parinti este PFA, se considera a fi venit? Cum se calculeaza avand in vedere ca inca nu s-a terminat anul si nu se stiu daca va fi sau nu profit?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Bursa de studiu ContSters383402 ContSters383402 Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca la bursele pt scoala de studiu'pt elevi,la actele necesare si tine cont daca ai un cont in banca cu cativa banuti,cam ... (vezi toată discuția)
Acordare burse școlare Maria Uceanu Maria Uceanu Bună ziua, Am o întrebare cu privire la un text de lege privind acordarea burselor. Cu excepția elevilor din clasele a-IX-a, în semestrul al-II-lea nu se ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala situatie ..... victorp victorp Situatia economica a familiei ma indreptateste si imi permite sa solicit bursa sociala . Intrebarile mele sunt : - am doi copii la doua scoli diferite ... (vezi toată discuția)