avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sume de plata pe lista intretinere fara justificare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sume de plata pe lista intretinere fara justificare

Buna ziua,

Ma aflu in situatia in care pe listele de plata ale mai multor luni ( incepand cu luna mai 2013) mi se pun la plata sume reprezentand consumuri de apa rece si calda, altele decat cele care reprezinta citirile lunare ale apometrelor.
De asemenea mi s-au pus la plata sume mai mari la consumul de energie termica aferent sezonului de iarna 2013-2014. Acest fapt a fost posibil deoarece firma de administrare cat si presedintele asociatiei nu au tinut cont de citirile repartitoarelor facute de catre firma cu care avem contract in vigoare ,si au calculat la pausal acest consum, pe suprafata utila a apartamentelor, desi unii proprietari au apartamentele marite prin darmarea peretilor cat si din cauza faptului ca, corpurile de incalzire au fost supradimensionate fata de ale altor proprietari).
intrebarea mea este : cum pot sa fac posibila recuperarea sumelor platite in plus la cotele de intretinere ? Mentionez ca am facut de fiecare data contestatii dar nu mi s-a raspuns niciodata la ele, nici de catre presedinte si nici de catre firma de administrare.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:56, 26 Septembrie 2014
1-Exista multe asociatii de proprietari unde se inregistreaza supliment intre factura si total index raportati de proprietari
2-
cum pot sa fac posibila recuperarea sumelor platite in plus la cotele de intretinere ?

Daca amiabil nu solutionati,va ramane varianta actionarii in instanta
Citirile sunt corecte, se pot verifica. In concluzie nu au de ce sa imi puna supliment de consum la plata.
Pe lista sunt evidentiate consumurile in rubrici specifice si valoarea consumurilor in alte rubrici?
In liste este afisat pretul / mc al apei calde si apei reci?
Pe liste aveti rubrica de "pierderi de apa"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)
Consumul pausal Cristea  Adriana Cristea Adriana Buna, ziua, Problema este urmatoarea: Unei vecine i s-a pus, pentru ca nu a permis accesul in casa al administratorului pentru citirea contoarelor de apa, ... (vezi toată discuția)
Regularizare consum apa pluto13 pluto13 In situatia in care, din civerse motive, nu am putut duce citirea apometrelor la asociatie intr-o luna de zile, luna in care, pe buna dreptate, in lista de ... (vezi toată discuția)