avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am 17 ani si doresc sa plec cu sotul meu din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am 17 ani si doresc sa plec cu sotul meu din tara

am 17 ani si doresc sa plec cu sotul meu din tara avem un copil de trei luni si as dori sa stiu ce acte imi trebuiesc sa pot calatori alaturi de familia mea?multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:34, 27 Septembrie 2014
Trebuie acordul părinților tai la notar catre cel cu care vrei sa pleci.
daca v-ati casatorit legal, nu mai aveti nevoie de acordul nimanui, ati dobandit prin casatorie capacitate deplina de exercitiu.
Copilului ii trebuie pasaport.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi decurg din capacitatea deplina de exercitiu? vvonlg vvonlg Buna ziua, Doream sa stiu ce drepturi decurg exact din obtinerea capacitatii depline de exercitiu la 16 ani prin emancipare sau casatorie. (vezi toată discuția)
Cum se obține tutela minorului a cărui mamă este și ea minoră? gigi tepuș gigi tepuș Bună ziua! Într-o familie în care soția este minoră (17 ani) și soțul a murit într-un accident de mașină, există o fetiță minoră (3 ani). Pentru ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii restrictioneaza dreptul de a calatori in strainatate? WhiteRose1 WhiteRose1 Buna ziua. As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care voi avea un copil in afara casatoriei si doresc sa preia numele meu de familie, de comun acord cu ... (vezi toată discuția)