avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se obține tutela minorului a cărui mamă este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se obține tutela minorului a cărui mamă este și ea minoră?

Bună ziua! Într-o familie în care soția este minoră (17 ani) și soțul a murit într-un accident de mașină, există o fetiță minoră (3 ani). Pentru a obține despăgubiri de la emitentul poliței RCA a mașinii vinovate de producerea accidentului trebuiesc semnate acte oficiale în numele copilului minor de 3 ani. Mama minoră locuiește la părinții săi, împreună cu fetița. Ce trebuie făcut pentru ca tatăl mamei să obțină tutela fetiței (care îi este nepoată), astfel încât să poată semna acte pentru aceasta? Care sunt etapele și ce documente sunt necesare pentru asta? Mulțumesc anticipat pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 13:33, 14 Noiembrie 2017
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama minoră a fost căsătorită cu tatăl fetiței , adică există certificat de căsătorie? Dacă mama deține certificat de căsătorie, aceasta a dobândit prin căsătorie capacitate deplină de exercițiu și, prin urmare, poate semna acte în calitate de ocrotitor legal al copilului. Altfel, bunicul să meargă la Autoritea tutelară, la primăria de domiciliu, și acolo va depune o cerere prin care solicită tutela. Mai multe informații îi vor furniza chiar de acolo bunicului.
Mulțumesc mult pentru promptitudine și informații! Aceasta capacitate deplina de exercițiu, dobândită prin căsătorie, ii permite sa semneze acte oficiale și în ceea ce o privește sau este nevoie, în continuare, de semnătura unuia dintre părinți (în sensul în care și dumneaei are dreptul la despăgubiri în urma decesului soțului, dacă exista certificatul de căsătorie, firește)?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate să semneze în nume propriu și acte care sunt în interesul ei personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capacitatea de exercitiu deplina ? poena poena Daca o minora naste ,dobandeste prin aceasta capacitatea de exercitiu deplina ? Exemplu : O minora de 15 ani naste un copil nefind casatorita , copil al ... (vezi toată discuția)
Daca esti minora si ai copil si vrei sa te mariti se poate Alexandrapetrov37 Alexandrapetrov37 Buna.. Ma numesc Alexandra am aproape 17 ani ,am o fetita mica de un anisor, si mi.am gasit in sfarsit tatal ideal pentru fetita si un sot pentru mine . el ate ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un major si o minora slliver slliver Daca se poate infaptui casatoria intre un major si o minora fara consintamantul parintilor? Mai ales ca : Minorul dobândeşte, prin căsătorie, ... (vezi toată discuția)