avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daca esti minora si ai copil si vrei sa te mariti se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daca esti minora si ai copil si vrei sa te mariti se poate

Buna.. Ma numesc Alexandra am aproape 17 ani ,am o fetita mica de un anisor, si mi.am gasit in sfarsit tatal ideal pentru fetita si un sot pentru mine . el ate 23 de ani si vrem sa scoatem actele voi putea sau nu??? Protectia copilului se poate opunee ??? Ajutorr va rog cu niste raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters311042 , utilizator 15:53, 13 Februarie 2015
Da, se poate, legea zice "pentru motive temeinice" (dehhh ..instanta va spune care sunt alea), in anumite conditii : acord parinti, medic, instanta de tutele, tutore daca este cazul, etc
Va puteti casatori cu incuviintarea parintilor d-voastra. Protectia copilului n-are nicio treaba cu d-voastra.
Art. 272 din Codul civil. (2) Pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de 16 ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai sau, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea instantei de tutela in a carei circumscriptie minorul isi are domiciliul. In cazul in care unul dintre parinti refuza sa incuviinteze casatoria, instanta de tutela hotaraste si asupra acestei divergente, avand in vedere interesul superior al copilului.
Ok. Dar daca parinti sunt despartiti 12 ani dar nu legal .iar eu normal stau la tata dar tatal meu este in strainatate si ma lasat in grija bunici pe mine si pe fata .
Acordul il pot trimite de acolo de unde sunt, dau declaratii in fata notarului in strainatate sau date la consulat.
Daca nu aveti o relatie buna cu ei, va puteti adresa instantei pt a cere sa primiti anticipat capacitatea de exercitiu. E adevarat ca pana se termina procesul ati putea implini 18 ani.

Art. 40

Capacitatea de exerciţiu anticipată

Pentru motive temeinice, instanţa de tutelă poate recunoaşte minorului care a împlinit vârsta de 16 ani capacitatea deplină de exerciţiu. În acest scop, vor fi ascultaţi şi părinţii sau tutorele minorului, luându-se, când este cazul, şi avizul consiliului de familie.

Vreau sa fiu fericita alaturi de fetita mea si de iubitul meu. Si linistita .

Alte discuții în legătură

Drepturile minorului de 16 ani marian96 marian96 As vrea sa intreb daca un minor de 16 ani isi poate castiga custodia ca fiind fara tutore/parinte, mai exact , sa fie singur ? Care sunt sansele? Au fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua fiul meu are 18 ani prietena lui 17 ,noi locuim in ... A1987 A1987 Buna ziua fiul meu are 18 ani prietena lui 17 ,noi locuim in strainatate iar copii vor sa ne urmeze ,problema e mama fetei nu vrea sai dea procura declaratie ... (vezi toată discuția)
O iubesc si parinti ei nu sunt de acord pt ca eu sunt mult mai in varstra andreizorilacosmin1985 andreizorilacosmin1985 daca parinti ei mar da la politie pt corupere de minori desi fata este de acord sa fie cu mine as putea avea probleme ?si am si intretinut relati sexuale cu ... (vezi toată discuția)