avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua fiul meu are 18 ani prietena lui 17 ,noi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua fiul meu are 18 ani prietena lui 17 ,noi locuim in ...

Buna ziua fiul meu are 18 ani prietena lui 17 ,noi locuim in strainatate iar copii vor sa ne urmeze ,problema e mama fetei nu vrea sai dea procura declaratie etc .C'è rezolvare ar putea fi la situatie ?mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: A1987 , utilizator 15:48, 11 August 2023
Rezolvarea la acest caz este să mai așteptați să împlinească și fata 18 ani.
Sau sa se casatoreasca., minorul dobandind prin casatorie capacitate deplina de exercitiu conform art 39 Cciv
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu cred ca se poate casatori fara acordul mamei si nici nu ar fi indicat la varsta asta
(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviințarea părinților săi sau, după caz, a tutorelui și cu autorizarea instanței de tutelă în a cărei circumscripție minorul își are domiciliul.

copilul poate cere in instanta sa capete anticipat capacitate de exercitiu deplina, in acest caz nu e imperativ nevoie de acordul parintilor, ci doar trebuie ascultati.
Art. 40. -
Pentru motive temeinice, instanţa de tutelă poate recunoaşte minorului care a împlinit vârsta de 16 ani capacitatea deplină de exerciţiu. În acest scop, vor fi ascultaţi şi părinţii sau tutorele minorului, luându-se, când este cazul, şi avizul consiliului de familie.

pt ca sa capete cap[acitate deplina de exercitiu, trebuie sa dovdeasca ca se poate intretine singura.

cel mai probabil, veti mai astepta un an.

Mulțumesc frumos!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Sau sa se casatoreasca., minorul dobandind prin casatorie capacitate deplina de exercitiu conform art 39 Cciv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile minorului de 16 ani marian96 marian96 As vrea sa intreb daca un minor de 16 ani isi poate castiga custodia ca fiind fara tutore/parinte, mai exact , sa fie singur ? Care sunt sansele? Au fost ... (vezi toată discuția)
Daca esti minora si ai copil si vrei sa te mariti se poate Alexandrapetrov37 Alexandrapetrov37 Buna.. Ma numesc Alexandra am aproape 17 ani ,am o fetita mica de un anisor, si mi.am gasit in sfarsit tatal ideal pentru fetita si un sot pentru mine . el ate ... (vezi toată discuția)
Relatii personale consensuale andreeagheorghe@gmail.com andreeagheorghe@gmail.com Eu sunt un major care la randul meu ma iubesc cu o fata de 16 ani. (Precizez ca se intampla totul cu consimtamant) Fata cu care ma iubesc locuieste intr.un ... (vezi toată discuția)