avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relatii personale consensuale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relatii personale consensuale

Eu sunt un major care la randul meu ma iubesc cu o fata de 16 ani. (Precizez ca se intampla totul cu consimtamant) Fata cu care ma iubesc locuieste intr.un centru maternal. Intrebarea mea este: pot sa o scot din acel centru si sa ma mut cu ea impreuna??? Detin locuinta stabila si sunt angajat!
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:13, 2 Noiembrie 2019
Nu ca este minora.mai ai rabdare pana la 18 ani.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate cere in instanta cu ajutorul institutiei la care e in plasament, recunoasterea capacitatii depline de exercitiu si daca veti avea o hotarare favorabila, atunci se poate muta.
Art. 40

Capacitatea de exerciţiu anticipată

Pentru motive temeinice, instanţa de tutelă poate recunoaşte minorului care a împlinit vârsta de 16 ani capacitatea deplină de exerciţiu. În acest scop, vor fi ascultaţi şi părinţii sau tutorele minorului, luându-se, când este cazul, şi avizul consiliului de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot pleca de acasa la 17 ani? Cristina757 Cristina757 Buna ziua! Vreau sa ma mut la iubitul meu, am împlinit 17 ani in luna aprilie. Dacă plec de acasă la el fara ca el sa stie ca am fugit ce se poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua fiul meu are 18 ani prietena lui 17 ,noi locuim in ... A1987 A1987 Buna ziua fiul meu are 18 ani prietena lui 17 ,noi locuim in strainatate iar copii vor sa ne urmeze ,problema e mama fetei nu vrea sai dea procura declaratie ... (vezi toată discuția)
Emancipare minor Elena123456ely Elena123456ely Am auzit despre o lege din Codul Civil care suna cam asa : \"Pentru motive temeinice, instanţa de tutelă poate recunoaşte minorului care a împlinit vârsta ... (vezi toată discuția)