avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se calculeaza taxa de timbru in cazul unui partaj ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se calculeaza taxa de timbru in cazul unui partaj judiciar?

Casa a fost evaluata la 66000 lei , iar terenul la 425000 lei . Suntem trei parti cu cote egale de 1/3 . Aveti idee cam cit ar fi taxa de timbru pentru o parte ? Ma intereseaza pt. mine evident . Am cautat dar am gasit mai multe feluri de "calculatoare" fiecare i-mi arata alt rezultat . Va rog mult mult daca puteti sa imi dati un rezultat .
Cel mai recent răspuns: ilenuta1963 , utilizator 08:44, 26 Septembrie 2014
.......multumesc . nu aveti ceva concret ? vreau sa fiu informata cit de cit pina la instanta...avocat nu am . am 250 lei pe luna venituri . acum intelegeti cam cum "sta treaba" ?
La acest venit aveti posibilitatea de a formula cerere de ajutor public judiciar pentru a fi scutita de plata taxei de timbru ce o va stabili instanta. Cuantumul nu mai este relevat daca formulat cererea.
Damna va multumesc foarte mult . Totusi daca aveti putin timp sa-mi calculati cit de cit , nu ar fi rau . Dar daca nu , nu-i nici o suparare .
Taxa de timbru in cazul partajului judiciar este de 3% din valoarea masei partabile, platibila conform cotelor fiecarui mostenitor.
multumesc frumos doamna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)
Mostenire.partaj intre 2 mostenitori Marcello Marcello In speta la mostenire sunt 2 mastenitori,care nu s-au inteles asupra impartirii masei succesorale.Unul a deschis actiune de partaj in instanta.In acest caz, ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? Nina1 Nina1 Buna ziua, Sunt in proces de partaj si am cateva nelamuriri in ceea ce priveste procedura achitarii taxei de timbru. Nu am venituri si vreau sa formulez ... (vezi toată discuția)