Am o firma cu 4 angajati si am inteles ca ma pot ocupa eu de ssm, daca fac un curs de 40 de ore. Din cate am inteles, la un control trebuie sa am: documentatie ssm, documentatie psi, documentatie evaluare riscuri, contract cu un medic pentru medicina muncii (corectati-ma daca gresesc sau spuneti-mi daca mai am nevoie si de altceva, va rog).
Cu medicina muncii e clar, trebuie sa fac un contract cu cineva.
Am 2 intrebari. Cu acel curs, ma pot ocupa eu de toate cele 3 componente? Ssm, psi si evaluarea riscurilor? Sau doar de ssm?
A doua intrebare este pentru cine o face deja... este o munca grea? Merita sa fac acel curs si sa ma ocup personal? Un curs ma costa 340 lei. Am discutat la o firma de ssm si s-ar ocupa ei pentru 800 lei pe an... + 400 lei documentatia initiala.
Activitatea de prevenire si protectie presupune mult mai mult decat ceea ce spuneti dumneavoastra. va sugerez sa cititi Legea 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca si Normele de aplicare a legii aprobate prin HG 1425/2006. La articolul 15 din Norme veti vedea care sunt activitatile de prevenire si protectie pe care trebuie sa le realizeze un angajator. Daca ajungeti la concluzia ca va veti descurca, atunci faceti cursul. Daca nu, apelati la un Serviciu Extern de Prevenire si Protectie. Mentionez ca doar cursul de 40 de ore in domeniul SSM nu va da dreptul sa va ocupati si de PSI .Pentru aceasta trebuie sa faceti un curs de Cadru tehnic PSI.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Baza legala.
va2le3
Buna ziua,
Unitate cu 160 salariati si un punct de lucru in alt judet cu 92 salariati, un total de 252 salariati.
Pentru fiecare locatie prin ... (vezi toată discuția)
Lamuriri ssm si su
garant
La o firma cu 2 angajati (unul dintre acestia este administratorul care nu are acel curs de 40 ore) sunt obligatorii urmatoarele documente :
1.Planul de ... (vezi toată discuția)
Ssm si psi
rominaduca
Buna ziua. La o microintreprindere( servicii asistenta medicala), cu un singur angajat, cine poate sa intocmeasca documentatie ssm si psi? Este obligatorie? ... (vezi toată discuția)