avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROCES DE GRANITUIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROCES DE GRANITUIRE

buna seara. vecinii au avut acordul parintilor mei pt ridicarea gardului despartitor cu respectarea liniei de hotar. Acestia au scos autorizatie de constructie dar nu au respectat linia de hotar. mentionez ca parintii au platit jumatate din suma pt autorizatie. Gardul s-a construit, parinti mei au sesizat greseala de bun inceput dar vecinii au tinut partea lor .Mentionez faptul ca latura gardului are o lungime de 100m linie dreapta si avem trei vecini . Vecinul in cauza a construit gardul pe lungimea proprietatii lui de 30 de m lungime pe propria lor cheltuiala pt ca parintii mei nu au avut banii necesari pt gard. 2000 de lei. Ei au trecut linia de hotar la noi cu 40 cm pe toata lungimea . ce putem face in cazul de fata / actionam in judecata pt nerespectarea acordului dintre parti? daca lasam gardul asa ,cosideranduse linia de hotar , ceilalti vecini trebuie sa-si mute si ei linia de hotar cu respectivi vecini?care pot fi repercursiunile unui proces? parintii mei nu au venituri mama casnica si tata somer (400 lei) si nu doresc ingreunarea situatiei lor in caz de pierd procesul. Vecinii isi bat joc in continuare de ei au amenintat cu demolari si au vb urat . va multumesc
Cel mai recent răspuns: DIDINA30 , utilizator 14:33, 29 Septembrie 2014
Un astfel de dosar necesita cheltuieli taxa timbru,onorariu avocat,onorariu expert topograf etc.Se poate solicita stabilirea liniei de hotar cu revendicarea suprafetei bde teren ocupata de vecini.Este o cauza destul de complexa ,nu se pune problema sanselor in situatia prezentata de dvs ci mai mult a costurilor si duratei.Sau faceti un efort financiar sau ramaneti in situatia actuala.
Multumesc pentru raspuns. Parintii, pot face un dosar de scutire a taxei de timbru? Dar pentru scutirea taxei de expert topografic? Daca, intre timp vecinii isi schimba cartea funcciara ce se intampla? Terenul parintilor este de la strabunici, iar vecinii au cumparat de la altcineva terenul lor prin anii *60 iar in 2006 cand si-au facut ei schita cadastrala le-a iesit o suprafata mai mica fata de cea din actul lor de proprietate. aproximativ 50mp de teren lipsa - iar ei sustin ca este la noi . Parintii mei au deja lipsa si ei 2mp de teren dar nu si-au pus niciodata problema sa mai ceara de la altcineva. . . Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2014
DIDINA30, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul și-a construit o anexă pe terenul meu. cum procedez legal ca să-i demolez construcția? miron lucian ionut miron lucian ionut Vecinul meu si-a construit pe terenul meu o casa/anexa Bineinteles fara autorizatie. Cum procedez sa imi recuperez terenul? Precizez ca am facut ... (vezi toată discuția)
Constructie pe linia de hotar de catre vecin - autorizatie obtinuta dupa 2 ani marianica marianica Va rog mult sa ma sfatuiti intr-o mare problema. Acum doi ani vecinul nostru a demolat mare parte a peretelui unei bucatarii de vara construite in urma cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ; am un proces pe rol cu vecinul ;contestatie la executare ... Tudorel Maduta Tudorel Maduta Buna ziua ; Am un proces pe rol cu vecinul ;Contestatie la executare ; In 2003 a fost pronuntata o Sentinta in care instanta a hotarit in parte ,[nu in ... (vezi toată discuția)