avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... BCR m-a inselat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

BCR m-a inselat

In urma cu 4 luni am inceput demersurile pentru obtinerea unei linii de credit in valoare de 30.000 EURO la BCR sector 6. Pe parcursul acestor 4 luni am constituit un dosar consistent si am facut toate dovezile ca suntem o societate puternica ce poate sustine o linie de credit nu foarte mare. Astfel am depus documentatia necesara pentru intocmirea dosarului (plan de afaceri, cash flow,jurnale de vanzari, balante, etc) fiind constant asigurati verbal ca indeplinim toate conditiile.
Am fost pusi sa constituim garantie imobiliara in valoare de 50.000 EURO ceea ce am si facut si in ultima instanta am semnat contractul de credit-ipoteca. Contractul de ipoteca l-am luat cand am plecat de la banca insa nu si cel de credit care a ramas la ei din nu stim ce motive, insa pe contractul de ipoteca scrie ca "banca este de acord cu constiutirea garantiei pentru suma de ... si ctr de ipoteca constituie anexa la ctr de credit numarul ..."
In acest moment exista o ipoteca in favoarea bancii si un raspuns sosit cu o intarziere de 10 zile fata de momentul semnarii actelor prin care suntem anuntati ca linia de credit a fost refuzata si ca suntem nevoiti sa constituim o alta ipoteca dar deasemenea fara nici un fel de garantie ca linia de credit va fi acceptata. In acest moment am apelat la organele abilitate (BCR-centrala,BNR,ANPC) pentru solutionarea acestei inselaciuni de proportii. Practic, suntem in situatia unui cash flow negativ grav dezechilibrat, a unei imagini afectate si vom incerca solutionarea pe cale legala si recuperarea prejudiciului.
Spunet-mi ce mai pot face pentru ca suntem intr-o situatie dificila. Ma intreb, pana cand bancile vor putea sa-si bata joc de tot ce inseamna client si conditii de creditare? Exista cineva care sa-i poata trage la raspundere sau noi suntem ai nimanui si intotdeauna la discretia lor precum sclavii?
Multumesc.

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 13:58, 24 Mai 2009
bancile isi vor bate joc de oameni doar atata timp cat acestia le vor permite acest lucru...;) Solutia este de a invata sa ne cerem drepturile, sa luptam pentru ele si in aceasta "lupta" sa folosim "armele" corespunzatoare.Da, mai e ceva...
"a nu se incerca de unul singur" sunt specialisti "antrenati" pentru astfel de "lupte".
va dorim succes
Multumesc,
Atasez in continuare si contractul de ipoteca:
[URL=[ link extern ] ]
[URL=[ link extern ] ]
[URL=[ link extern ] ]
Eu am un contract de credit ipotecar cu BCR si cu toate ca dobinzile au scazut, ei nu au nici un gand!
Mai mult, de 2 ori cand m-am dus sa platesc rata m-am trezit cu sume mai mari decit era in scadentar. Au recunoscut greseala dar banii platiti in plus nu mi i-au mai dat inapoi.
Totusi, domnului Barbarosa nu i s-a raspuns la intrebare. Unde mergem daca avem probleme cu bancile si creditele?
Sesizati ANPC pt. tratamentul abuziv la care ati fost supus de catre banca, introduceti si o actiune in instanta pt. prejudiciul creat, solicitati bancii radierea, pe banii lor, a ipotecii, cautati o alta banca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cash flow raluti raluti Buna, va rog sa ma ajutati cu o formula de calcul pt cash flow.am nevoie pt o licitatie .Se solicita demonstrarea ca la momentul semnarii contractului , firma ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma cu linie de credit raducumic raducumic Detin o firma care a contractat o linie de credit pentru care a semnat ca garant administratorul ca persoana fizica si tot ca persoana fizica a avalizat bilete ... (vezi toată discuția)
Problema cu o ipoteca whitetulip whitetulip Buna ziua! Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema: sotul meu a facut o linie de credit si deoarece suma era destul de mare am girat cu apartamentul meu. ... (vezi toată discuția)