avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Comodat- decont -foi parcurs- refacturare carburant ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Comodat- decont -foi parcurs- refacturare carburant catre beneficiar PFA

Buna ziua,
As avea nevoie va rog de un mic ajutor.
Mi-am infiintat PFA 7022 pe consultanta in management si afaceri, pentru a colabora cu o societate, care in contract a stipulat ca doreste ca motorina folosita in scopul serviciului sa fie refacturata catre ei. Sunt neplatitoare de TVA pentru ca NU am venituri mai mari de 65.000 anual.
Asta inseamna ca?:
-trebuie sa-mi fac contract de comodat pe auto intre mine si PFA-ul meu?
-trebuie sa imi completez zilnic foi de parcurs?
-foile de parcurs care mi-au fost recomandate sunt pentru Transport Marfa, sunt ok?
-foile de parcurs trebuiesc stampilate de catre toate societatile pe care trebuie sa le vizitez in programul meu de munca de teren?
-aceasta refacturare catre societatea la care prestez servicii, va fi impozitata cu 16% la final de an?
-dar decontarea bonurilor pe PFA , ma va ajuta sa salvez acest 16% din suma bagata la decont nu? La final nu sunt nevoita sa platesc in plus pentru refacturarea catre beneficiar?
Banuiesc ca aceste bonuri trebuie sa aibe CUI-ul PFA-ului meu nu? Sau si acel F13...2014?
Sunt noua in ceea ce priveste PFA-ul, si atatea contabile cate am intrebat, atatea raspunsuri am avut, va rog frumos cine ma poate ajuta, apreciez enorm!
Cu respect,
Giorgiana
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 13:57, 26 Septembrie 2014
Va recomand sa cititi definitiile 1-5 de la art. 7 din Codul Fiscal.

in special 2.1 c

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foile de parcurs, obligatorii sau nu? iuli-ana iuli-ana conform og 195/2002 aprobata prin legea 49/2006 foile de parcurs erau obligatorii pentru persoanele juridice dar prin ordiunul 69/20.08.2007 a fost abrogat ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate 50% si foile de parcurs sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in chestiunea cu deducerea impozitului pe venit pentru chelt. cu auotvehicule. Subiectul in cauza este un SRL, ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare dasca dasca Lucrez la o asa zisa ,,mare companie\" din Romania de vreo patru ani in functia de sofer pe un autoturism. Eu si colegii mei muncim enorm de mult si fara ... (vezi toată discuția)