avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general foile de parcurs, obligatorii sau nu?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

foile de parcurs, obligatorii sau nu?

conform og 195/2002 aprobata prin legea 49/2006 foile de parcurs erau obligatorii pentru persoanele juridice dar prin ordiunul 69/20.08.2007 a fost abrogat atr.27 care prevedea acest lucru deci sunt sau nu obligatorii???
Cel mai recent răspuns: Iordache Oana , utilizator 11:31, 27 Octombrie 2011
Pentru a putea deconta carburantul pe societate, trebuiesc facute foi de parcurs! Din cate stiu eu, foile de parcurs nu mai sunt obligatorii prin lege, insa in eventualitatea unui control, cei de la Garda/Fisc iti pot cere sa faci dovada consumarii combustibilului, si aceasta dovada este reprezentata tocmai de foaia de parcurs.
daca nu ar mai fi obligatorii,atunci cum s-ar mai completa FAZ ,cu km parcursi ,km echivalenti,alimentari, consum ,consum normat,in fctie de drum....etcrest in rezervor.eu vorbesc dpdv contabil , dar cu ce demonstrati org de politie ,ARR,ca circulati in interes de serviciu,doar cu ordinul de deplasare?
Politia si ARR-ul nu mai are nici o treaba cu foaia de parcurs! Ei nu au dreptul sa iti ceara decat cel mult ordinul de deplasare, dar nici pe acela nu il cere de obicei. Eu am masini pe S.C. si circul fara ordin de deplasare de vrei 7 ani, am fost oprit de politie insa nu mi s-a cerut niciodata ordinul de deplasare!
asa e .eu lcrez la o institutie bugetara si fara foi de parcurs nu se poate. dar si la SRL nu vi se cer foile de parcurs la inspectia ARR pt obtinerea licentei de transport?sau poate faceti transport in interesul firmei,scuze.
Buna ziua,
La noi la firma autoturismele companiei se iau acasa de catre angajati nu se lasa la firma.Practic ei isi deconteaza si motorina dus - intors de la munca pana acasa.
Cum justific eu aceast consum?
Fara foaia de parcurs eu nu pot deconta motorina?
Angajati mei aduc ordinul de deplasare si cu acest document isi justifica motorina consumata, este corect sau este obilgatorie foaia de parcurs.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de transport antonia94 antonia94 Buna ziua,as avea cateva intrebari legate de o firma de transport care are 4 masini mari cu care transporta marfa 1.Pt cursa pe care o face ex Oradea- Cluj ... (vezi toată discuția)
Decont transport ong Finuta Buzdugan Finuta Buzdugan Buna ziua, As dori unele lamuriri cu privire la decontul ordinului de deplasare intr-un ONG. Suntem o asociatie CAR Pensionari, entitate non profit, care ... (vezi toată discuția)
Semnarea foilor de parcurs in institutiile publice ContSters259278 ContSters259278 Buna ziua ,lucrez intr-o institutie publica unde foile de parcurs transport persoane am inteles ca sint obligatorii. Sint incadrat ca si Consilier,ne avand ... (vezi toată discuția)