buna ziua!imposibilitatea de plata a ratelor lunare bancare a dus la vinderea contractului catre o firma recuperatoare fara a fi informata.acum jumatate de an am primit o scrisoare de la firma de recuperare in care era informata ca daca nu achit suma de peste 60.000 ron(o suma mai mare decat a mai ramas la banca)..o sa inainteze dosarul catre instanta ,mi se va pune sechestru pe bunuri si voi fi executata silit din apartament.am luat legatura telefonic cu ei si am ajuns la intelegerea verbala sa platesc lunar o suma de 800 ron(doar atat imi permiteam ).mi s-a mai comunicat ca daca achit 10.000ron mi-ar face rata fixa lunara..dar in termenii lor.jumatate de an am dat lunar suma aceea de bani si in acest timp am aflat ca ei au preluat contractul cu dobanda de la banca plus penalizari(deci din cat am dat jumatate de an in mare parte ar fi penalizari).acum mi-au comunicat ca daca nu achit suma de 2000 ron ei nu mai tin dosarul si il inainteaza instantei.
Intrebarile ar fi :
in urma unui proces as putea pierde apartamentul...acesta fii pe numele sotului dar sotul fiind coplatitor in creditul de la banca?
ce solutie ar putea fi sa reusesc sa pot plati aceasta datorie dar ca rata lunara(rata ce as putea sa o achit avand in vedere ca ar fi doar salariu de 700 ron ai sotului)??
va multumesc anticipat si va rog sa imi raspundeti cat de curand cu putinta
ati putea avea un mare noroc in sensul ca creitul Dvs ar putea fi prescris si atunci nu va mai pot executa silit. Ar fi de preferat sa faceti un efort sa platiti o consultatie unui avocat care sa va elucideze asupara acestui aspect. Nu se poate da un raspuns fara a se vedea contractul de credit si termenele lui, ultima Dv plata etc. Nu luati legatura cu firma de recuperare inainte de a contacta avocatul.
am consultat un avocat care mi-a spus nu e prescris si tocmai in 2018 va fi.firma recuperatoare se numeste KREDYT INCASO...si nu a pus la dispozitia avocatului contractul preluat de la banca..in caz de executare silita ar intra si apartamentul care e pe numele sotului si el este coplatitor in creditul de la banca?
Platile dvs oricum intrerup termenul de prescriptie, oricum nu aveati vreo sansa pe varianta asta.
Nu e important cum se numeste firma asa ca nu mai mentionati nume in mesajele dvs.
La suma asta, executarea va fi si imobiliara, deci ap sotului e in pericol de a fi executat.
mltumesc pentru raspuns...as dori sa solicit ajutorul unui avocat specializat in astfel de cazuri..imi puteti recomanda pe cineva din judetul Iasi.....va multumesc