Sunt inmatriculata ca doctorand cu frecventa, in domeniul medicina veterinara incepand cu octombrie 2010. Deoarece eram beneficiar intr-un program POSDRU am renuntat la bursa si am facut intrerupere a activitatii de studii de doctorat pentru a putea beneficia de concediu de crestere a copilului pana la varsta de 1 an (mai 2014). Din mai si pana la 31.08.2014 am optat pentru concediu fara plata iar incepand cu 1.09.2014 am reluat studiile. Deoarece in momentul intreruperii studiilor eram beneficiar al acelui proiect, acum la reluarea studiilor mi s-a spus ca doar daca vor fi fonduri voi putea beneficia de o bursa pt perioada de reluare a studiilor. In prezent sunt din nou insarcinata si a dori sa stiu daca as putea beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca in acele 12 luni anterioare nasterii celui de a-l doilea copil eu am avut concediu fara plata, iar incepand cu 1.09.2014 nu as beneficia de bursa. Teza este in plan a fi sustinuta in ianurie-februarie 2015, al doilea copil urmand a se naste in mai 2015 daca sarcina decurge normal. Intentionez sa imi caut un loc de munca pe perioada determinata dupa sustinerea tezei si pana la nasterea copilului desi sansele de a gasi unul in cazul graviditatii sunt relativ mici.
1. Daca ati avut concediu fara plata in cele 12 luni premergtoare nasterii copilului nu puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
2. Dar, pentru ca este un caz mai rar intalnit, va recomand sa intrebati si la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro