In situatia in care cumnatul meu (sotul surorii mele) patrunde cu forta in casa parintilor mei in care eu impreuna cu familia mea locuim de 5 ani si imi terorizeaza familia adresand amenintari mie si membrilor familiei mele se aplica prevederile legale referitoare la violarea de domiciliu? Subliniez ca in repetate randuri i-am interzis sa intre in spatiul in care locuim insa fara rezultat astfel incat prezenta acestuia afecteaza grav viata si libertatea familiei mele.
Va multumesc.
Faptele cumnatului Dvs. se încadrează la următoarele articole din codul penal: Art. 206
(1) - Fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăși sancțiunea prevăzută de lege pentru infracțiunea care a format obiectul amenințării.
(2) - Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
și Art. 224
(1) - Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuință, încăpere, dependință sau loc împrejmuit ținând de acestea, fără consimțământul persoanei care le folosește, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) - În cazul în care fapta este săvârșită de o persoană înarmată, în timpul nopții ori prin folosire de calități mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(3) - Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
În ambele cazuri, acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanelor vătămate.
Violare de domiciliu;
bedeag
va prezint un caz..Sotul se duce la domiciliul nasului lor de familie pentru a-si chema sotia( pe care cu o saptamana inainte a batut-o ) acasa impreuna cu ... (vezi toată discuția)