avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli de judecata

Buna ziua!Am castigat un proces si mi s-au aprobat cheltuieli de judecata.Partea adversa a facut recurs,am castigat si recursul si mi s-au aprobat iar cheltuieli de judecata.Se platesc cheltuielile ambelor procese?Care este procedura de a primi aceste cheltuieli?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IAMANDI ION , utilizator 15:29, 24 Mai 2009
Cu respectivele hotarari legalizate apelati la un executor judecatoresc pentru a recupera banii achitati de dvs. cu titlul de cheltuieli de judecata.dec,formulat la acesta o cerere de executare a celor douadebite(cheltuieli de la fond si de la recurs)
Art. 274 Cod procedura civila prevede ca partea care cade in pretentii, adica partea care a pierdut un proces, va fi obligata, la cerere sa plateasca cheltuielile de judecata.

In litigiul in care ati fost parte s-au pronuntat doua hotarari judecatoresti, in cele doua grade de jurisdictie, fond si recurs. Dvs. aveti dreptul sa solicitati plata cheltuielilor de judecata aprobate, cum spuneti, de ambele instante.

Dupa ce se intoarce dosarul la instanta care a pronuntat prima hotarare judecatoreasca, solicitati sa vi se comunice hotararea judecatoreasca pronuntata in recurs si investiti-le pe amandoua cu formula executorie prevazuta de art. 269 Cod procedura civila. Investirea se face la cerea dvs., in arhiva primei instante.

Inainte de a apela la un executor judecatoresc, puteti cere partii potrivnice, in scris, sa-si indeplineasca obligatiile stabilite de instantele judecatoresti.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de investire cu formula executorie respinsa bge bge Am o hotarare judecatoreasca, o decizie a Curtii de Apel, irevocabila, pentru taxa de poluare, pentru care am depus cerere de invastire cu formula executorie. ... (vezi toată discuția)
Mentiunea definitiv si irevocabil adinutza.2008 adinutza.2008 Aplicarea mentiunii definitiv si irevocabil inseamna acelasi lucru cu investirea cu formula executorie? daca nu, care este diferenta? Ca sa pun in practica o ... (vezi toată discuția)
Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)