avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema citire apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema citire apometre

Buna ziua!Am o problema cu Asociatia de locatari de care apartin:apartamentele sint dotate cu apometre proprietarii ducind indexul apei la fiecare sfirsit de luna.Eu consum intre 10-14 m cubi pe luna.La plata intretinerii mi s-au adaugat 3m jumatate de apa in plus la plate "neconcordanta apa" cu apometrul de la subsolul scarii ni s-a spus.La trei luni apometrele sint verificate de catre seful de scara. E corect sa platesc 3 m si jumatate in plus apa pe care n-am consumat-o?Unde as putea depune o plingere in acest sens?Mentionez ca apometrul de la sublolul scarii nu l-am vazut niciodata nici eu si nici restul proprietarilor care locuiesc pe scara blocului.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:18, 29 Septembrie 2014
Daca nu aveti contract direct cu furnizorul de apa ,trebuie atat dvs. cat si ceilalti locatari sa platiti toata apa care trece prin contorul furnizorului. Faptul ca aveti in apartament contor de apa nu exclude obligatia dvs. de a plati pierderile de apa care pot proveni de la fisuri pe coloana de apa sau de la folosirea apei in picuri(care nu este inregistrata de contoarele de apartament). In plus daca nu se citeste contorul in apartament in aceeasi zi cu contorul furnizorului exista diferenta de mc.
3 m si jumatate cubi apa intr-o luna? Unde sint atitea pierderi?Asta numai pe un ap. dintr-o scara cu 10 etaje.Aometrul de la subsolul scarii D-zeu stie ce arata si cine-l citeste.
De ce nu mergeti cu administratorul cand se citeste apometrul de la subsol?
@vio13
Nu trebuie sa vedeti contorul de bransament, ci factura, ca ce e pe factura platiti,

Mergeti cu administratorul in subsol sa vedeti daca nu exista pierderi de apa pe coloanele comune.
O diferenta de consum se plateste, aceasta fiind rezultata din mai multe cauze, dar in primul rand trebuie sa constatati daca nu exista tevi comune sparte. Asta se poate constata in subsol.
Nu este asa de simplu, tevile pot fi fisurate pe coloana, care din locatari nu a zidit accesul la tevi ,poate verifica daca pe nivelul apartamentului nu exista fisuri, dar restul? Eu am fost administrator de bloc 10 ani si la o fisura pe coloana la bloc cu 5 nivele a existat diferenta de 30mc intre contorul de subsol si cele de la locatari!
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
pusa2mimi, utilizator

Alte discuții în legătură

Pierdere de apa orsaia2006 orsaia2006 am urmatoarea intrebare ...daca un propietar din cadrul unei as de prop refuza sa plateasca suma de 3 ron ,suma ce reprezinta pierderea de apa pe parte comuna ... (vezi toată discuția)
Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează apometrul ... Magie1 Magie1 Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să ... (vezi toată discuția)
Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)