avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema citire apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema citire apometre

Buna ziua!Am o problema cu Asociatia de locatari de care apartin:apartamentele sint dotate cu apometre proprietarii ducind indexul apei la fiecare sfirsit de luna.Eu consum intre 10-14 m cubi pe luna.La plata intretinerii mi s-au adaugat 3m jumatate de apa in plus la plate "neconcordanta apa" cu apometrul de la subsolul scarii ni s-a spus.La trei luni apometrele sint verificate de catre seful de scara. E corect sa platesc 3 m si jumatate in plus apa pe care n-am consumat-o?Unde as putea depune o plingere in acest sens?Mentionez ca apometrul de la sublolul scarii nu l-am vazut niciodata nici eu si nici restul proprietarilor care locuiesc pe scara blocului.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:18, 29 Septembrie 2014
Tu iti dai seama cit inseamna 30 mc la 5 nivele?Citi mc consumi intr-o luna?
Pe o fisura mica pe coloana unde curge apa intruna cat crezi ca poate arata apometrul? Eu am citit personal contoarele in apartamente 2 luni consecutiv si am fost si la citirea apometrului de scara asa ca da, imi dau seama pentru ca am locuit si eu pe scara respectiva la momentul acelei pierderi si nu mi-a convenit sa platesc nici mie, dar ...am platit.
@vio2013,
Va intelegem indignarea sau mirarea, ca luna de luna acest "neconcordanta apa" este foarte mare, dar avem rugamintea sa nu ne apostrofati pe noi ca chipurile nu ne-am da seama cat inseamna 30 mc de apa... pentru ca unii dintre noi, chiar stim cum sta treaba cu aceste neconcordante si cum sa le facem sa fie cat mai mici.
Bun, eu am sa va informez ca:
- daca la vasul WC, o garnitura este defecta, in 24 de ore, pierderea de apa poate sa ajunga la 8 mc? Faceti dvs. calculul pentru 1 luna si observati cantitatea pierduta prin notiunea aceasta de "neconcordanta apa"; sigur, aici o vina o au in primul rand proprietarii, apoi cei care tre' sa verifice - adica sa vina si "sa bage ochiul in fiecare buda" sa observe daca garnitura este sau nu etansa, ba mai mult am auzit pe unii ca rup si o bucatica de hartie igienica pentrua verifica scurgerile de apa - se umezeste hartia, inseamna ca exista o anumita cantitate de apa care curge, aproape neobservata;
- apometrul furnizorului are o clasa de precizie superioara apometrelor din apartamente; daca mai aveti specificatiile tehnice ale apometrelor dvs., uitati-va care este debitul minim la care apometrul dvs. incepe sa inregistreze; puteti verifica si singuri aceasta informatie prin masurarea volumului de apa pe care apometrul dvs nu il inregistreaza - dati drumul foarte incet la un singur consumator din casa si observati cand apometrul incepe sa "masoare", apoi lasati sa curga apa intr-un vas 15 minute sau mai mult; faceti calculul prin regula de trei simpla: daca in 15 minute s-a colectat cantitatea de 1 litru, atunci intro ora o sa colectati 4 litri - ceea ce inseamna ca apometrul dvs. incepe sa contorizeze de la un consum de minimum 4 l /ora, adica daca ati avea un robinet defect, o garnitura defecta, iar firisorul de apa este foarte mic (sub 4 l/ora), acea pierdere nu va fi inregistrata; trebuie sa tineti cont ca in exemplul dat, contorul dvs. este unul foarte bun!;
- ca sa nu lungesc lista de exemple, in partea dreapta a paginii, la sectiunea "Documente utile", unii dintre noi am venit cu documente extrase din reviste de specialitate - exact pe tema pusa in discutie "neconcordanta apa" - va dau si linkul: www.avocatnet.ro/download.ph...

Sa aveti o lectura placuta si, eventual sa listati aceste pagini, sa le discutati in adunarile dvs. de scara, sa le afisati la avizier pentru ca toata lumea sa stie ce si cum...;

Pe de alta parte, este nevoie ca la nivelul as. prop. sa aveti un regulament privitor la citirea apometrelor si modul de repartizare a neinchiderilor la apa rece si apa calda menajera. Tot in partea dreapa, la "Documente utile", sectiunea Asociatii de proprietari o sa gasiti si un astfel de regulament, precum si multe alte informatii utile.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere de apa orsaia2006 orsaia2006 am urmatoarea intrebare ...daca un propietar din cadrul unei as de prop refuza sa plateasca suma de 3 ron ,suma ce reprezinta pierderea de apa pe parte comuna ... (vezi toată discuția)
Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează apometrul ... Magie1 Magie1 Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să ... (vezi toată discuția)
Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)