avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma in Romania cetatean strain
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma in Romania cetatean strain

Buna ziua.vreau sa siu ce trebuie sa faca un cetatean italian ca sa poata deschida o firma in romania si ce acte are nevoie. va multumesc
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 18:48, 27 Septembrie 2014
In mare parte, deschiderea unei societăți de catre un cetățean străin in România, nu diferă cu mult de condițiile pe care trebuie sa le îndeplinească un cetățean roman. Singura problema mai delicata este cea cu cazierul fiscal ptr cetățenii străini.

Un cetatean strain poate dobandi calitatea de asociat intr-o firma inmatriculata in Romania, singur sau impreuna cu alti asociati, romani sau straini.
Pot fi asociati atat persoanele fizice, cat si societatile comerciale straine.
In cazul in care un cetatean strain dobandeste calitatea de asociat odata cu inmatricularea firmei sau ulterior, prin cesiunea de parti sociale, trebuie depuse la registrul comertului cateva documente specifice.
Astfel, potrivit prevederilor Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale, pe langa actele pentru infiintarea firmei, cetateanul strain trebuie sa depuna urmatoarele:
1. declaratie autentica pe proprie raspundere a asociatului strain din care sa rezulte ca nu are datorii fiscale in tara de domiciliu si in Romania (original),
2. declaratie pe proprie raspundere potrivit careia indeplineste conditiile prevazute de legea romana pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociat, atestata de avocat sau autentificata de notar (original),
3. specimenul de semnatura dat in fata notarului public sau a referentului de la registrul comertului, in cazul in care asociatul strain are si calitatea de administrator (original).
4. dovada achitarii taxelor/tarifelor legale.

Declaratiile si specimenul de semnatura pot fi intocmite si in tara de domiciliu a cetateanului strain, caz in care la registrul comertului se vor depune exemplarele originale ale acestora impreuna cu traducerile legalizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pe proprie raspundere administrator / asociat la infiintarea s.c. m0nique m0nique In vederea infiintarii unei societati comerciale, declaratia pe proprie raspundere referitoare la conditiile legale pentru detinerea calitatii de administrator ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl prin intermediar? Paul-Cristian Blazi Paul-Cristian Blazi Buna ziua. Care sunt demersurile pentru intocmire dosar pentru infiintare SRL de catre o terta persoana (intermediar): taxe, instituti, etc Din cate stiu eu: ... (vezi toată discuția)
Firma srl catalingrigore77 catalingrigore77 as dori sa deschid o firma srl cu profil zootehnic ( crestere pui) ce-mi trebuie sa deschid firma si mai exact cat ma costa? va multumesc (vezi toată discuția)