avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral in instanta-dilema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral in instanta-dilema

Suntem 3 mostenitori din care unul nu vrea sa vina/faca dezbaterea de mostenire;asadar ne ramane actiunea in justitie insa ar fi o mica problema si anume : noi avem de la bunicul nostru actul de vanzare /cumparare al casei-care face obiectul masei succsorale- insa bunicul nu a aplicat si pentru Ordinul Prefectului rezultand ca pentru terenul aferent curtii nu sunt acte de prop.(Casa a fost cumparata in anii 80 cand era celebra lege cu terenul care devenea prop statului).Neavand certificat de mostenitor(cel de-al treilea mostenitor nevoiind sa deschdem nicio succesiune) ne este refuzata eliberarea ord prefect.Cum se procedeaza? Facem actiune doar pentru casa?dupa aceea alta actiune pe teren dupa ce obtinem ordinul prefectului?
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 11:59, 28 Septembrie 2014
Daca nu doreste sa dezbata succesiunea , poate ca doreste sa renunte- sa faca o declaratie la notar ca renunta ( in favoarea celorlalti - cu sau fara despagubire) si apoi faceti succesiunea.
Faceti succesiunea pentru casa, cel care ramane proprietar al casei va putea solicita ulterior ordinul prefectului pentru teren.Daca terenul este pe statul roman nu puteti face succesiune dupa el, nu a fost proprietatea bunicului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dumitrugj dumitrugj Buna dimineata! am si eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva...va multumesc anticipat! Bunica mea a decedat in anul 2000 si sunt trei mostenitori/ dar nu ... (vezi toată discuția)
Teren si casa fara acte pristopanu07 pristopanu07 Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei (in prezent decedati) au cumparat in urma cu peste 30 de ani un teren cu acte de ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme iulia.dragomir iulia.dragomir Am in familie un caz de succesiune mai complicat si as dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezolvarea acestei probleme. Pe scurt, bunicul meu a ... (vezi toată discuția)