avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna dimineata! am si eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva...va multumesc anticipat! Bunica mea a decedat in anul 2000 si sunt trei mostenitori/ dar nu s a dezbatut succesiunea ...se poate face succesiunea acum in instanta sau ce se poate face...am inteles ca este destul de costisitoare si intrebarea este daca fiecare mostenitor trebuie sa participe cu o treime din suma totala?...Casa a fost instrainata de catre bunica cu acte de vanzare cumparare cu intretinere(cu suprafata aferenta curtii casei.820mp) /acte incheiate la notar...deci in discutie ar intra terenul trecut pe titlul de proprietate al bunicii 1ha2970mp /teren arabil si vie...Se poate dezbate succesiunea si care sunt etapele de urmat?.....va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters379164 , utilizator 13:07, 26 Ianuarie 2016
Puteți dezbate moștenirea fie la un notar fie în instanță. Dar dacă vă înțelegeți cu privire la împărțirea bunurilor, consultați un birou notarial. Luați toate documentele de la casă, teren cu dv.
Cheltuielile sunt suportate în mod egal dacă. Dacă însă unul dintre cei trei renunță el nu este obligat să suporte cheltuielile moștenirii. Costurile sunt variabile în funcție de valoarea bunurilor. Aveți și un impozit de 1 % pentru că nu ați dezbătut succesiunea în termen de 2ani. Acest impozit se calculează la valoarea declarată de dv pentru bunurile care compun masa succesorală.
da...tocmai aici e problema ...nu poate fi vorba despre o intelegere la notar....ci despre o actiune in instanta. Dar casa si curtea aferenta casei(820mp) daca au fost instrainate de bunica in timpul vietii cu act de vanzare cumparare cu intretinerea,act incheiat la notar pot intra in masa succesorala atata timp cat au fost vandute? Ramane de facut succesiunea pe terenul din titlu de proprietate al bunicii pe care sunt trecuti cei trei mostenitori....alte bunuri nu exista(casa pe care a vandut-o si terenul pe care l-a detinut,teren trecut in titlu de proprietate)....ce s-ar putea face in acest caz ?.....va multumesc
Pentru bunurile care au fost transmise pe cale notarială casă și teren 820 mp nu mai faceți moștenirea. Acolo bunica dv nu mai este proprietar rămâne să faceți moștenirea pe diferența de teren din titlul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune eu12 eu12 in urma decesului mamei mele (care a fost mostenitoarea sotului ei) a tuturor terenurilor+bunuri, noi urmasii (frati vitregi +drepti) in mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire incalcita swamerra swamerra Buna ziua, am o problema cu o mostenire din partea bunicului meu. Bunicul meu a murit acum vreo 10 ani. Bunicul nu a lasat la nimeni partea lui, noi ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters135021 ContSters135021 Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)