avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de utilizare a retelei de drumuri
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de utilizare a retelei de drumuri

In anul 2006 S.C a incheiat un contract de utilizare a retelei de drumuri nationale conf. OG 15/2002, urmand ca plata sa se efectueze trimestrial conform anexei ,factura eliberandu-se la data platii. A fost emisa si platita prima factura aferenta trim.I . Deoarece societatea si-a redus activitatea, mijlocul de transport nu a mai efectuat drumuri iar platile nu s-au mai facut pentru celelalte trimestre ale anului 2006, fapt pentru care in mai 2009 am primit o notificare pentru plata ratelor si a penalitatilor aferente acestor rate.:hm:

Inrebare: suntem obligati sa platim aceste rate plus penalizari in conditiile in care:
- nu am beneficiat de roviniete in aceasta perioada iar contractul prevede : “valabilitatea rovinietei talon si a rovinietei ecuson corespunzatoare se suspenda de drept pe perioada neachitarii ratei (ratelor)
- eliberarea facturii si a rovinietelor se face concomitent cu plata ratelor care reprezinta tariful de utilizare – deci nu detinem fatura,
- nu s-a primit nici o notificare in toata acesta perioada 2006-mai2009
Nu s-a depasit termenul de prescriptie pantru acel contract incheiat in 24.04.2006 ?::slap:
In cazul in care nu platim avem sanse de castig in instanta #-o

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 12:12, 24 Mai 2009
trebuie sa va asigurati ca in perioada la care va referiti, nu ati primit nici un fel de notificare.Daca este adevarat, atunci puteti sa nu platiti si in caz de proces, aveti mari sanse sa castigati.
Multumesc :love1:

Astept si alte pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi contraventionale - rovinieta oldestwolf2000 oldestwolf2000 Am rovinieta pentru perioada 15.05.2010 - 14.05.2011 pe o masina in leasing. Pe 24.06.2010 am achitat leasing-ul si implicit am schimbat numerele de ... (vezi toată discuția)
Proces pentru plata unei rate la rovinieta OANACALIN OANACALIN Buna ziua,apelez pt prima data la dumneavoastra,asa ca va rog sa ma iertati daca nu postez intrebarea la rubrica la care trebuie. Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Amenda ptr lipsa bonului fiscal de la rovinieta mac23 mac23 Am achizitionat rovinieta la 30 dec pe un an de zile.Am pus bonul si ecusonul langa talon si mi-am vazut linistit de drum.Doar ca azi cand m-a oprit politia si ... (vezi toată discuția)