Buna ziua,apelez pt prima data la dumneavoastra,asa ca va rog sa ma iertati daca nu postez intrebarea la rubrica la care trebuie.
Am urmatoarea problema:sunt o soc.com.cu profil transport marfuri,in luna decembrie 2009 primesc o citatie de la judecatorie,avand ca obiect o somatie de plata ,CNADNR solicita sa platesc rata a 3-a pt o rovinieta la un camion dintr-un contract pe care l-am incheiat la posta Romana in septembrie 2006,rata a 3-a avand termenul de plata in 20.03.07,mentionez ca la momentul respectiv rovinietele se plateau doar pe 12 luni,avand un contract cu Posta Romana puteam sa le platesc in 4 rate egale.Daca intarziam cu plata ratei la termenul stabilit si mergeam peste o luna sa platesc rata,posta romana imi elibera rovinieta retroactiv de la data scadentei ratei aferente,urmand ca in urmatoarele luni sa ma trezesc cu o factura de la CNADNR cu penalitatile pt zilele de intarziere.Deschid o paranteza ,un alt camion de la firma noastra care era in aceasta situatie cu rata neplatita scadenta fiind in 7.05.07 il opreste ARR in 10.05.07 la ora 17.30 si ii da amenda 2500 pt ca nu avea rovinieta valabila,desi contractul cu posta exista,fug la posta sa platesc rata pe care am omis sa o platesc dar la posta mi se spune ca nu mai incaseaza ratele pt contractele de roviniete ca s-au anulat.Inchid paranteza dar care are foarte mare legatura cu acest proces.In actele pe care le-am primit eu acum de la judecatorie CNADNR imi pretinde rata nr 3 pt perioada 20.03.07-20.06.07 plus penalitatile calculate pina in 13.11.09,dar nu imi pretinde si rata nr.4 aferenta 20.06.07-20.09.07 pe motiv ca au intervenit schimbari in legislatie si imi spun ca ,contractul a fost reziliat de drept conform legii 101/19.04.2007.Cum pot sa-mi formulez apararea ,avand in vedere faptul ca,cu buna credinta am incercat sa-mi achit rata nr.3 la Posta Romana in luna mai 2007 dar mi-a fost refuzata plata deoarece mi s-a spus ca,contractul a fost reziliat.In acest caz nu am mai facut nici un demers eu fiind linistita ca acest contract a fost reziliat ,oricum acest autocamion nu circula pe drumurile publice la momentul respectiv fiind defect ulterior instrainandul.Va multumesc anticipat
Pe baza a ceea ce ati relatat nu cred ca veti avea castig de cauza.La instanta trebuie sa prezentati documente,nu povesti.
La data cand legea s-a anulat,rata nr 3 trebuia platita de mult.Si eu am primit o amenda ptr OG 37/2007 pentru care am facut contestatie,care mi-a fost respinsa.In raspunsul primit prin comunicarea instantei ,am vazut ca orice afirmatie trebuie probata cu acte.Asa ca nu mi-o luati in nume de rau pentru raspunsul de mai sus,va spune asta un om patit.
Cred ca ar fi bine sa studiati cu atentie contractul pe care l-at incheiat cu Posta Romana pentru a vedea intarzierile de plata acceptate,in caz ca ele au fost stipulate,si eventual alte clauze care v-ar fi favorabile.
trebuie sa sustineti ca cercetarea cauzei impune un probatoriu administrat procedurii de drept comun, iar nu cercetarea pe calea procedurii speciale a somatiei de plata.NU ati beneficiat de o rovinieta valabila fara a plati ratele.Uitati/va in contract ptr. ca valabilitatea rovinietei se suspenda de drept pe perioada neachitarii ratelor, la fel sia penalitatilor.
Este adevarat ca in contract se stipuleaza ca valabilitatiea rovignetei se suspenda de drept pe perioada neachitarii ratelor , dar nu si penalitatile. Despre plata acestora nu se spune ca s-ar suspenda.
ptr exact acelasi lucru am fost dat si eu in judecata prin toamna lui 2008,nu m-am putut prezenta la proces fiind plecat din tara,am primit hotararea ca trebuie sa platesc etc..in decembrie am primit hartie de la drumuri in care mi se re-aduce la cunostinta de hotararea instantei..si iar pauza.oricum sunt hotarat sa nu le platesc nimic.
In general odata ce au hotararea ramasa definita , o si trimit spre executare unui executor judecatoresc care va pune popriere pe cons( salariu, ) in termen de o zi de la comunicare.
Somatie de plata
cristiana
buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat. am luat in 2005 rovinieta pentru primul trimestru pe care am achitat-o dar pe urmatoarele nu le-am luat pt ca nu ... (vezi toată discuția)