avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat. am luat in 2005 rovinieta pentru primul trimestru pe care am achitat-o dar pe urmatoarele nu le-am luat pt ca nu am mai circulat cu masina. CNADNR a depus la Judecatorie somatie de plata. eu am depus intampinare in ziua judecatii numai ca nu a ajuns la dosar . am cerut cerere in anulare si sentita Judecatoriei a fost de respingere ca nefondata si irevocabila. acum am de plata 697,50 euro reprezentand contravaloare rate 2,3,4 si 697,50 euro reprezentand penalitati de intarziere (la cursul BNR din ziua platii) ce pot sa fac acum? va rog sa ma ajutati cu un sfat. #-o
Acesta situatie este cel putin ciudata dar asa e legea. Dumneavoastra ati incheiat un contract cu CNADNR este normal sa ceara executarea acestuia. Dar ce aste cel mai bizar este faptul ca daca esti prins fara rovinieta valabila in launtrul acestei perioade esti amendat cu 4.500 lei, eu am intalnit aceasta situatie si culmea am perdut procesul in care am contestat procesul verbal de amenda.

m-am uitat pe OG 15/2002 , precizez ca intampinarea lor am primit-o dupa ce s-a dat pronuntat instanta si ei in intampinare au trecut (nu stiu de unde) cu toate ca au precizat OG 15/2002 cu modif si completarile ulterioare "utilizatorii retelei de drumuri nationale din Romania cu autovehicule inmatriculate in Romania , vor achita contravaloarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania obligatoriu pentru perioada de parcurs si stationare de cate 12 luni, cu posibilitatea achitarii in patru rate trimestriale" Ei bine nu am gasit asa ceva in OG 15/2002 luat de pe LEX. Ce pot face in aceasta situatie? Nu ma pot lega de faptul ca a fost in 2005 rovinieta si sa se aplice legea favorabila? ajutati-ma!!!!!
Noi am castigat cauze similare, invocand exceptia de inadmisibilitate a actiunii prevazute de OG 5/2000.
Astfel va rog sa observati ca una din conditiile prevazute de lege este aceea ca inscrisurile care sunt aduse ca probatoriu, dincolo de constatarea unei creante certe .lichide si exigibile, trebuie sa ateste drepturi si obligatii privind executarea anumitor servicii, lucrari sau orice alte prestatii-art.1. Ori taxa de rovinieta excede acestui text de lege, fiind, asa cum este si denumita,-o TAXA. Atrageti atentia instantelor asupra acestui aspect.
pot sa fac recurs la Tribunal daca sentinta data este irevocabila?
Puteti face contestatie in anulare sau cerere de revizuire a hotararii, la instanta care a dat hotararea irevocabila.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata- cristiana cristiana buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat. am luat in 2005 rovinieta pentru primul trimestru pe care am achitat-o dar pe urmatoarele nu le-am luat pt ca nu ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Amenzi rovinieta Milanezu21 Milanezu21 Buna ziua,am primit acum 2 saptamani un plic cu 2 amenzi (30 iunie si 7 iulie)acum iar am primit inca 2(ambele in iulie).Mentionez ca eu nu am avut rovinieta ... (vezi toată discuția)