avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata-
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata-

buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat. am luat in 2005 rovinieta pentru primul trimestru pe care am achitat-o dar pe urmatoarele nu le-am luat pt ca nu am mai circulat cu masina. CNADNR a depus la Judecatorie somatie de plata. eu am depus intampinare in ziua judecatii numai ca nu a ajuns la dosar . am cerut cerere in anulare si sentita Judecatoriei a fost de respingere ca nefondata si irevocabila. acum am de plata 697,50 euro reprezentand contravaloare rate 2,3,4 si 697,50 euro reprezentand penalitati de intarziere (la cursul BNR din ziua platii) ce pot sa fac acum? va rog sa ma ajutati cu un sfat. #-o
Daca s-a schimbat legislatia intre timp nu se aplica legea favorabila?
Cel mai recent răspuns: cristiana , utilizator 11:37, 14 Ianuarie 2009
Buna ziua,

la acest moment exista o hotarare care este executorie si va obliga sa achitati sumele prevazute in ea.
Ati mai putea sa stati linistita doar daca nu aveti bunuri sau venituri.

av. Boncu
nu sunt salariata si deci nu am venituri. in cazul in care imi este trimisa prin posta somatia de plata si nu ridic plicul pot scapa de plata?
m-am uitat pe OG 15/2002 , precizez ca intampinarea lor am primit-o dupa ce s-a dat pronuntat instanta si ei in intampinare au trecut (nu stiu de unde) cu toate ca au precizat OG 15/2002 cu modif si completarile ulterioare "utilizatorii retelei de drumuri nationale din Romania cu autovehicule inmatriculate in Romania , vor achita contravaloarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania obligatoriu pentru perioada de parcurs si stationare de cate 12 luni, cu posibilitatea achitarii in patru rate trimestriale" Ei bine nu am gasit asa ceva in OG 15/2002 luat de pe LEX. Ce pot face in aceasta situatie? Nu ma pot lega de faptul ca a fost in 2005 rovinieta si sa se aplice legea favorabila? ajutati-ma!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata cristiana cristiana buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat. am luat in 2005 rovinieta pentru primul trimestru pe care am achitat-o dar pe urmatoarele nu le-am luat pt ca nu ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Amenzi rovinieta Milanezu21 Milanezu21 Buna ziua,am primit acum 2 saptamani un plic cu 2 amenzi (30 iunie si 7 iulie)acum iar am primit inca 2(ambele in iulie).Mentionez ca eu nu am avut rovinieta ... (vezi toată discuția)