avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale somatie de plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

somatie de plata

Va rog sa-mi dati o sugestie cu privire la motivele pe care le-aş putea invoca pentru respigerea unei cereri de emitere a Somatiei de plată formulată de Directia regionala de drumuri şi poduri ,prin care solicită obligarea societăţii mele la plata unor rate restante neachitate ,care rezulta din executarea unui contract care are ca obiect plata în rate a rovinietelor pentru utilizarea retelei de drumuri nationale din România.Mai concret ,am platit 2 rate din contract ,iar 2 nu le-am mai platit.pentru acestea mi s-au calculat şi penalitaţi,pentru aceste sume formulându-se cerere de emitere a somatiei de plată la judecătorie.
------------------
Cel mai recent răspuns: liviu.halus , utilizator 21:17, 10 Mai 2007
nu sunt semnate de acceptare? :))
reclamanta emitea facturi pt plata acestor rate? ca daca nu sunt acceptate facturile nu prea are ce face.
Oricum in cea mai rea situatie, instanta va emite somatia pt ratele neplatite iar nu si pt penalitati pt ca practica instantelor in cazul somatiilor de plata e sa nu acorde si penalitatile pt ca nu le considera creanta certa.

emitea factura si chitanta in momentul achitarii ratei la posta.
semnatura de acceptare este pe contract
sa inteleg ca itai mergeati sa achitati la of postal, apoi vi se emitea factura??????
modalitatea asta de plata a fost agreata de parti prin contract?? srie expres ca trebuie sa platiti inainte si apoi se emite factura?? atunci inseamna ca daca voi nu ati platit nu au emis nici ei facturile .......sau dupa ceva vreme cand au sesizat ca nu mai platiti, in fine, daca nu au facturi pentru care sa faca dovada de primire cu semnatura si stampila primitorului, atunci nu prea au ce sa faca.
exact asa era procedura.La expirarea valabilitatii unei rate ma prezentam la oficiul postal unde achitam rata urmatoare.in acel moment se emitea factura si chitanta .aceasta modalitate de plata era prevazuta in contract.De asemenea contractul avea o anexa cu perioadele de valabilitate,data scadenta a fiecarei rate si suma de plata.Acestea ar putea echivala cu o recunoastere a datoriilor ,intrucit erau semnate la data incheierii contractului.Ce ziceti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema plata catre furnizor adina1980 adina1980 Buna seara. Am si eu o mica problema. De fapt este problema fratelui meu dar, inainte de a vorbi cu un avocat, i-am spus despre acest forum si a fost de ... (vezi toată discuția)
Debit restant-penalitati ContSters154162 ContSters154162 In contract se prevede: \"pentru orice intarziere a platii peste termenul scadent se vor percepe penalitati de intarziere de 0,2%/zi intarziere\". ... (vezi toată discuția)
Declaraþia pe proprie rãspundere maiam maiam Declaraţia pe proprie răspundere este acceptată în contabilitate? (vezi toată discuția)