avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare transformata in accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare transformata in accident

Am povocat o tamponare in urma careia a fost sesizata politia, am mers si s-au dat declaratiile tuturor partilor implicate. In urma accidentului doua masini au avut avarii serioase. Au fost preluate declaratiile si s-a decis ca eu sa primesc un avertisment si ca asigurarea sa suporte cheltuielile reparatiilor, precizez ca am o asigurare RCA obligatorie. La momentul producerii accidentului nu au fost semnalate victime si nici la sectia de politie. Ulterior conducatorul uneia dintre masinile implicate s-a prezentat la urgente sustinand ca are dureri la un umar si doreste sa fie investigat si a precizat ca aceasta durere ii este dadorata accidentului.
Am fost sunat de catre domnul politist care a preluat declaratiile si a constatat avariile spunandu-mi ca trebuie sa ma prezint la spital sa mi se recolte probe(la sectie am fost de asemenea supus unui test, la fel si celelalte persoane implicate, rezultatul fiind negativ).
In urma acestora am mers din nou la sectie unde mi s-a adus la cunostinta ca s-a deschis un dosar de cercetare penala intrucat au existat victime. Mi s-a retinut permisul si mi s-a dat o dovada de 15 zile care va putea fi reinoita.
Persoana respectiva avand o contuzie usoara. Alte date in legatura cu starea dumneaei nu cunosc.
De asemenea mi s-au cerut despagubiri materiale inainte de a se da declaratiile la fata locului, spunandu-se ca asigurarea mea nu ar face despagubirile sau ca ar dura prea mult.
In urma acestora care ar putea fi consecintele pentru mine?
In functie de zilele stabilite printr-un certificat Medico-legal care sa ateste numărul de zile necesare pentru îngrijirile medicale ale persoanei vătămate, se va stabili sanctiunea Dvs. Din ce Spuneti, este greu de crezut ca persoana vătămată va avea nevoie de mai mult de 90 de zile de îngrijiri ( zilele de îngrijiri nu sunt aceleași cu cele de internare), astfel ca va fi considerată contraventie si se va da o ordonanța de clasare in acest caz.
Utilizator21 a scris:

.....Ulterior conducatorul uneia dintre masinile implicate s-a prezentat la urgente sustinand ca are dureri la un umar si doreste sa fie investigat si a precizat ca aceasta durere ii este dadorata accidentului.
..

Cam cat timp inseamna ,,ulterior'' ?
Accidentul a avut loc la ora 12:30 si persoana respectiva s-a prezentat in jurul orei 4:30 la urgente.

Multumesc pentru promptitudine.

Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu trebuie sa discutati/negociati nimic in legatura cu despagubiri materiale si alte pretentii pana nu se stabileste exact contextul incidentului.
Vrea sa va santajeze cel mai probabil. Pentru un algocalmin si un sut in fund (cat i-a dat SMURD-ul) nu o sa va faca nimeni dosar penal. Puneti-i RCA-ul in mana si gata, nici macar nu mai vorbiti cu astfel de oportunisti pentru ca nu merita. Sa se bucure ca a scapat c,... sau daca tot vrea sa solicite daune cuiva (pentru nimic) sa solite RCA-ului si sa se judece cu acesta daca nu ii convine cei cateva sute de lei pe care ii va primi pentru accidentarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto fara spitalizare adirotsilvi adirotsilvi buna ziua, intrebarea mea este daca pot fi data in judecata in situatia urmatoare: pe stradute laturalnice, necunoscute mie, am vazut tarziu indicatorul de ... (vezi toată discuția)
Accident auto, despagubiri arghir ilie arghir ilie Buna ziua . va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In dimineata zilei de 04.06 ora 5 fiul meu conducea (Kia Ceed 45000 km) pe un drum judetean fiind in ... (vezi toată discuția)
am fost implicat într-un ... Iri2 Iri2 Bună ziua! Am fost implicat în urma cu două săptămâni într-un accident rutier produs de mine soldat cu trei mașini avariate și o persoană rănită ... (vezi toată discuția)