buna ziua, intrebarea mea este daca pot fi data in judecata in situatia urmatoare: pe stradute laturalnice, necunoscute mie, am vazut tarziu indicatorul de cedeaza si venea in viteza un auto uzat, ff uzat, spatiu mic de manevra, ne-am ciocnit; am chemat smurd, politie, am fost la spital cu victima care avea dureri in piept, analize si diagnostic mici contuzii; am canetul suspendat, suport rigorile legii; am dat politiei rca, si politia a dat soferului; si ma ameninta soferul ca ma da in judecata: patronul lui pt ca masina f veche are dauna totala si el pt ca el vrea bani ca cine stie isi pierde serviciul; eu am incercat sa-i dau ceva daca da declaratie la politie si la notar, dar nu stie ce vrea, doar ma sicaneaza si asa sunt suparata, afectata, masina noastra nu are casco si e avariata; multumesc anticipat de raspuns.. .deci ma poate da in judecata???
S-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, trebuie sa vedeti cate zile de ingrijiri medicale are trecute in CML, este posibil sa nu depaseasca 90 de zile de ingrijiri medicale si astfel procurorul v-a dispune clasarea.
Se poate insa indrepta impotriva dvs la instanta civila, dar oricum asiguratorul plateste despagubirile.