avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Paralela interesanta
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Paralela interesanta

Un articol care circula pe internet, atribuit lui Vladimir Bukovsky - scriitor rus, face o paralela interesanta din punct de vedere politic.

Mi se pare de neînţeles că după ce a fost îngropat un monstru, Uniunea Sovietică, un monstru similar, este construit. De ce CE (comunitatea europeană) a devenit UE(uniunea europeană) ? Poate dacă examinăm Rusia sovietică vom afla răspunsul.
Uniunea sovietică era condusă de 15 oameni care nu erau aleşi, care se investeau in funcţii reciproc şi care nu dădeau socoteală nimănui. Uniunea europeană este condusă de 2000 de oameni în acelaşi fel. Se întălnesc în secret, nu răspund faţă de cineva şi nu-i putem destitui din funcţii.
S-ar putea spune că Uniunea europeană are un parlament ales. Şi Uniunea sovietică avea unul: Sovietul Suprem. Se aplica ştampila (se vota) la fel ca pentru parlamentul european iar timpul la microfon era limitat la un minut pentru fiecare vorbitor la fel ca si in parlamentul european.
În UE sunt sute de mii de eurocraţi cu salarii imense, cu mulţi servitori, bonusuri si privilegii, cu imunitate pe viaţă la orice persecuţie, care sunt mutaţi pur şi simplu de la o funcţie la alta, indiferent dacă au făcut treabă sau nu. Nu este asta, exact ce se făcea în fosta Uniune sovietică ?
Uniunea sovietică a fost creată prin coerciţie şi prin ocupare militară. Uniunea europeană, admitem, a fost creată fără folosirea expresă a forţei militare dar tot prin coerciţie şi prin abuzuri economice.
Pentru a continua să existe, Uniunea sovietică s-a extins continuu. În momentul când s-a oprit extinderea a început colapsul. Iar eu am convingerea că aşa se va întâmpla şi cu Uniunea europeană.
Scopul existenţei Uniunii sovietice a fost crearea unei noi entităţi istorice: poporul sovietic, iar noi trebuie să ne (renegăm) uităm naţionalitatea, tradiţiile şi obiceiurile popoarelor noastre. La fel şi Uniunea europeană nu doreşte să fiţi englezi sau francezi (nici români sau bulgari). Doreşte ca voi toţi să fiţi o nouă entitate istorică, să fiţi europeni. Să vă suprime toate sentimentele naţionale si să trăiţi ca o comunitate multinaţională. După 73 de ani, acelaşi sistem (multinaţional), în Uniunea sovietică, a cauzat mai multe conflicte interetnice decât oriunde în lume.
În Uniunea sovietică unul din marile ţeluri a fost distrugerea statului - naţiune. Şi asta este exact ce face UE astăzi. Bruxel-ul absoarbe state-naţiune pentru ca acestea să nu mai existe.
Corupţia era generală în sistemul sovietic, de sus până jos. Şi tot aşa este şi în UE. Aceeaşi activitate coruptivă care îmbiba Uniunea sovietică este şi în UE. Cei care i se opun sau o dezvăluie sunt reduşi la tăcere sau pedepsiţi. Nimic nu s-a schimbat.
În Uniunea sovietică aveam gulagul. Văd că, deasemenea, avem gulag şi în UE. Nu se numeşte "gulag" ci "political corect". Când oricine încearcă să exprime ce gândeşte în legatură cu evenimentele (cu agenda de lucru a UE) iar viziunea sa este diferită de linia agreată (aprobată, oficială) va fi ostracizat. Acesta este începutul gulagului, începutul pierderii libertăţii.
În Uniunea sovietică ne-au spus că avem nevoie de un stat federal pentru a evita războiul. În UE fac exact acelaşi lucru. Pe scurt, este aceeaşi ideologie, modelul sovietic prezentat în ambalaj vestic.
Dar, din nou, la fel ca Uniunea sovietică UE contine şi propriul sfârşit. Din nefericire, când se va prăbuşi, şi se va prăbuşi, va lăsa în urmă dezastru imens şi vom rămâne cu uriaşe probleme economice şi etnice.
Vechiul sistem sovietic a fost incapabil de reformă şi la fel şi UE. Dar există o alternativă la a fi conduşi de cei 2000 de oficiali autodesemnaţi din Bruxel. Se numeşte independenţă. Nu trebuie să accepţi ce au planificat pentru tine. Până la urmă, nimeni nu te-a întrebat dacă vrei să participi (să fii în UE) !
Eu am trăit în viitorul tău (Uniunea Sovietică) şi nu a funcţionat !
Cel mai recent răspuns: lee_vue , utilizator 09:21, 30 Septembrie 2014
Cineva care este impotriva unui sistem, a unui guvern, a unui presedinte de stat s.a.m.d., poate face asemenea comparatii aberante pentru ca beneficiaza de "libertatea de exprimare".
Si iata prima mare diferenta: libertatea de exprimare ce o are acum cel ce scrie articolul, libertate pe care nici nu o visa acum 30-80 de ani in URSS.
Apoi, oare a solicitat vreodata Basarabia, Lituania.., intrarea in URSS, asa cum au solicitat intrarea in UE?
Sunt deosebiri fundamentale iar asemanarile sunt doar speculatii ale unora care nu vor ca oamenii sa traiasca intr-o lume mai buna.
a fost o tara pana '90 perfecta. nu-i trebuia niciun sistem d-afara.
stat implicat bine (proprietar) in domenii vitale... energie, telecomunicatii, mare industrie, mare agricultura..

presa libera.

libertate totala pentru populatie initiativa privata in economie...
libertate totala pentru populatie de exprimare...
libertate totala pentru populatie pentru plecat afara... germania, preferinta... libertate totala (si stimulare) de revenire acasa... perfect!

iugoslavia!

s-au chitat pe ea si-au distrus-o... cred ca de ofticati ce erau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forta juridica a tratatului de la lisabona Adela.Alexandra Adela.Alexandra Ce ati analiza/mentiona in cadrul unui subiect cu tema \"Forta juridica a Tratatului de la Lisabona\"? Multumesc (vezi toată discuția)
Circula pe internet. fiecare cititor isi poate forma o parere proprie. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Pro european .... pro adevar. Adevaruri istorice. Chiar daca e adevarat ce se spune aici asta nu face sa dispara coruptia galopanta, minciuna si lipsa de ... (vezi toată discuția)
Ce se va intampla la 01.01.2010? SoSlow SoSlow Intrebarea este, ati ghicit, retorica :) Odata cu ratificarea Tratatului de la Lisabona si intrarea acestuia in vigoare, probabil cu incepere de la ... (vezi toată discuția)