avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... biserica ortodoxa romana si urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

biserica ortodoxa romana si urmarirea penala

Buna!
o sa va prezint pe scurt cazul meu:
Casa mea se afla pe un teren invecinat cu un cimitir dezafectat de 6o-70 de ani. dupa ce acesta a fost desfiintat- din cauza alunecarilor de teren- toti oamenii si-au dezgropat mortii stramutandu-i in alte locuri. In spatele casei mele se afla o alta bucata de pamant care a fost donata in 1938 de strabunica mea parohiei la rugamintile preotului de atunci, fara nici un act scris. Cele 2 bucati de teren formeaza langa casa mea un spatiu viran. De mai multi ani de zile eu ingrijesc acest pamant desi nu este imprejmuit. Nici un reprezentat al bisericii nu a venit niciodata sa-l curete sau sa revendice iarba, fructe sau lemene de pe acest spatiu.
In aceasta primavara am taiat de pe terenul din spatele casei - deci de pe cel dat drin donatie verbala de stra bunica mea parohiei- 2 pruni uscati pentru a face curat. La telefonul unui vecin "binevoitor" a sosit fata preotului cu mari revendicari asupra pamantului. Astfel s-a deschid un dosar de urmarire penala iar dupa ce am fost chemat sa dau declaratii ieri am primit o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativdin invocandu-se art.208 al.1 CP/ art10 lit bdin CPP,/ art,249din CPP/art 11pct.1, lit b rap la art. 10 litb1CPP. art91 din cp.
am cateva intrebari si nelamuriri:
1. Fata perotului are calitate procesuala?..pot invoca acest fapt la contestarea deciziei?
2. cum pot rezolva in alt fel mizeria pe care o intretine biserica pe terenul din vecinatatea proprietatii mele?
3. cum pot sa beneficiez de drepturile mele asupra acestui pamant fara a fi chemat in instanta pentru orice actiune intreprinsa pe suprafata acestuia?
4. amenda administrativa are vreun efect asupra cazierului?
5. Preotul ma ameninta cu reinfiintarea cimitirului pe acest teren- care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac dk eu si vecinii mei suntem impotriva acestui lucru?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 09:59, 25 Mai 2009
dvs. spuneti ca bunica dvs. a donat terenul..verbal. Insa , pentru ca o donatie sa fie valabila, ar fi trebuit sa se incheie in forma scrisa .art813 C. civil prevede ca,,toate donatiunile se fac prin act autentic.
Spuneti despre drepturile dvs. asupra terenului ..asupra carui teren/ al dvs, sau pamantul donat? Spuneti ca ingrijiti de acest pamant de mai multi ani..cati ani mai precis? in acest timp, s-a mai interesat cineva de acest pamant ?
Amenda administrativa nu va apare in cazier.
Impotriva infiiintarii cimitirului puteti incerca a va opune, invocand toate acele motive pentru care n u ati putea fi de acord. I n alta ordine de idei, incercati sa aflati daca totusi, acea donatie este una reala .
studentica are dreptate.Verificati daca exista donatie in forma autentica pentru acel teren.Interesati-va la Biroul de carte funciara, la Primarie (daca se platesc impozite) si aflati cine apare inregistrat ca fiind proprietar al terenului.
Apoi reveniti ca sa ne spuneti ce ati aflat!:yes:
am toate actele din care reiese ca bunica a platit impozit pe acest teren- 958m patrati din care numai 580m sunt in curtea mea- diferenta reprezinta suprafata pe care bunica a donat-o si se afla in prelungirea cimitirului dezafactat, in spatele casi mele
si inca un amanunt am nr. rol la primarie pe 958m patrati
da, acest amanunt poate prezenta o importanta majora si este posibil ca acel teren de fapt sa nu fi apartinut niciodata de drept bisericii.

Alte discuții în legătură

Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Casa fara acte cristiannnnd cristiannnnd Cum pot obtine concesionarea unei case construite pe terenul bisericii dar care casa nu are nici un act?.... (vezi toată discuția)
Adresa catre primarie sandel2410 sandel2410 Doamne ajuta! As dori sa ştiu cum sa întocmesc o adresa catre Primarie pentru a ne comunica situatia clara a unei proprietati agricole. Sunt preot intr-o ... (vezi toată discuția)