avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor/suspect aflat in alta localitate. Posibilitatea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor/suspect aflat in alta localitate. Posibilitatea de a cere audierea in localitatea de domiciliu

Buna ziua,

Martorul/suspectul intr-un dosar de cercetare penala citat a se prezenta pentru audieri la un post de politie aflat la 25-30 km distanta fata de localitatea sa de domiciliu poate solicita audierea sa in localitatea de domiciliu (eventual de catre o comisie rogatorie)?

Exista vre-un text de lege care permite recuzarea politistului care efectueaza cercetarea (sau orice alt mijloc prin care se poate solicita inlocuirea acestuia)? Faptul ca in trecut unul dintre suspecti a formulat o plangere administrativa impotriva repectivului politist pentru exercitarea cu rea-credinta a atributiilor de serviciu poate constitui un motiv pentru inlocuirea acestuia?

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
vasi2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 18:00, 28 Septembrie 2014
puteti sesiza parchetul si poate asa dosarul sa ajunga la alt polistist dar fiind colegi de sectie, mare lucru nu rezolvati. puteti da declaratia de martor in fata unui notar si s-o trimiteti prin posta instantei.sectiei de politie, motivand imposibilitatea dvs de prezentare. nu am inteles in ce faza sunteti dar ei au posibilitatea si a citarii cu mandat de aducere si atunci se complica treaba...cel mai bine este sa cooperati iar daca exista riscul din martor sa deveniti suspect atunci ar fi bine sa va angajati un aparator pt ca tot ce declarati poate sa va incrimineze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declinare competenta adriana79 adriana79 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Locuiesc in Suceava si o cunostinta, din Resita, cu care am avut o relatia contractuala, a depus la Resita o ... (vezi toată discuția)
Citatie proces penal cefrim74 cefrim74 Am fost citata intr-un proces penal in calitate de martor, dar am un copil de 4 luni pe care il alaptez, iar procesul a fost stramutat din localitatea de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? av_emy av_emy Am rugamintea sa ma ajutati, daca se poate , in urmatoarea problema: in urma cu 2 luni un prieten a trimis prin posta un telefon spre vanzare(a dat anunt ... (vezi toată discuția)