avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen intampinare

Buna ziua,
Am gasit la o locatie veche (la care nu mai locuiesc) un plic de la Judecatorie in care sunt instiintata ca sunt parata intr-un proces si ca am la dispozitie 25 zile de la data primirii pentru intampinare si depunere acte.
Nu am semnat de nici o primire (era in cutia postala).
Nu mai am decat 7 zile considerand data postei din stampila de pe plic.
Nu am timp sa caut un avocat, sa fac o intampinare temeinica...
Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:55, 28 Septembrie 2014
Depinde de obiectul cauzei. Daca este important ptr Dvs, ar trebui sa formulati aceasta întâmpinare ptr ca in ea invocati apararile si probele de care înțelegeti sa le administrați in acest dosar. In caz contrar, ar putea sa va decada din aceste probe si sa fie mai dificil ptr Dvs in acest dosar. Timp aveți la dispoziție.
Intampinarea va cuprinde:
a)numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau resedinta paratului ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul, precum si, dupa caz, codul unic de inregistrare sau codul de identificare fiscala, numarul de inmatriculare in registrul comertului ori de inscriere in registrul persoanelor juridice si contul bancar, daca reclamantul nu le-a mentionat in cererea de chemare in judecata. Dispozitiile art. 148 alin. (1) teza a II-a C.proc.civ. sunt aplicabile in mod corespunzator. Daca paratul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
b)exceptiile procesuale pe care paratul le invoca fata de cererea reclamantului;
c)raspunsul la toate pretentiile si motivele de fapt si de drept ale cererii;
d)dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere, dispozitiile art. 194 lit. e) C.pro.civ. fiind aplicabile in mod corespunzator;
e)semnatura.

La intampinare se va alatura acelasi numar de copii certificate de pe inscrisurile pe care se sprijina, precum si un rand de copii pentru instanta.
7 zile sunt suficiente pt gasirea si angajarea unui avocat si formularea unei intampinari,aveti si varianta consultarii unui av si achitarii unui onorariu doar pentru redactarea intampinarii.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat din oficiu LucaMoise LucaMoise Problema reprezentare / depunere intampinare Buna ziua. Am fost dat in judecata de fosta sotie pentru actualizarea valorii pensiei de intretinere, ea ... (vezi toată discuția)
Intampinare Adriaaa Adriaaa Buna ziua,sunt in proces cu ANAF Navodari pentru restituirea taxei de poluare in: dosar nr.4565/118/2013 si acum am primit o Comunicare in care mi se cere sa ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva sa fac o intampinare la un dosar de contraventie hoaraion hoaraion am luat o amenda ca am trversat pe la coltul strazi am facut contestatie am castigato au facut recurs si mia venit comunicare ca ei nu sant de acord decizia ... (vezi toată discuția)