avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde se atacă un proces verbal?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde se atacă un proces verbal?

Bună seara. O perioadă am fost reprezentantul studenților în Consiliul facultății la care învăț, până diferențele de opinie dintre mine și conducere (exprimate prin vot) au început să deranjeze.

Regulamentul de alegere a fost modificat prin introducerea unui articol care înlesnea revocarea unui mandat (nu exista când eu am fost votat în funcție), astfel că am putut fi demis de o comisie formată din președinții organizațiilor studenților de la nivelul universității. Procedura a fost următoarea:

-Senatul universitar sesizează comisia pentru a mă sancționa (exact așa e trecut și în textul hotărârii de senat)
-Comisia întocmește un proces verbal în care sunt trecuți membrii, actele analizate și votul de revocare
-Senatul dă o hotărâre prin care aprobă procesul verbal și face revocarea efectivă.

În instanță am atacat hotărârea senatului prin care se aprobă actele îndeplinite de comisie (deci hotărârea prin care se aprobă procesul verbal). C.J. al Universității a spus că prin hotărâre de fapt se ia act de revocare (deși textul spune că se aprobă) și că Universitatea nu a interferat în activitatea de alegere a reprezentanților studenților, motiv pentru care instanța mi-a respins acțiunea ca nefondată. Am făcut recurs și urmează primul termen.

Problema mea e că nu știu, înainte de judecarea recursului, cum să atac fițuica aceea de P.V. Nu este act administrativ, nefiind emis de o autoritate publică. Deci și o excepție de nelegalitate iese din discuție. Nu-mi este nici opozabil pentru că eu nu eram membru decât al uneia dintre cele 6 organizații studențești. De altfel, motivele de nulitate absolută pe care vreau să le invoc (nu știu exact dacă sunt de nulitate absolută) sunt următoarele:
- nu mi s-a dat dreptul la apărare (nici nu am știut când s-a făcut comisia și ce au votat până a depus Universitatea întâmpinare)
- încălcarea plurarității de mandat prin faptul că sunt ales de toți studenții unei facultăți (care au doar o ligă studențească), dar sunt demis de majoritatea votului președinților (nici măcar a adunării generale) celorlalte organizații studențești în care nu sunt înscris și nici nu reprezintă studenții care mă votează.

În final, dacă introduc o acțiune împotriva acelui P.V. am șanse să obțin suspendarea recursului până la soluționarea noului dosar? În definitiv, se judecă însuși obiectul hotărârii a cărei legalitate o contest.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
Radu9, utilizator

Alte discuții în legătură

In instanta fara avocat Radu9 Radu9 Salut. Pentru ca nu am votat cum a vrut decanul in consiliul facultatii, a pus comisia de etica sa ma sanctioneze pe un motiv mult exagerat (inregistrarile ... (vezi toată discuția)
Drepturile studentului orfan. bună ziua. care sunt drepturile ... MarilenaR MarilenaR Drepturile studentului orfan. Bună ziua. Care sunt drepturile unui student rămas orfan de un parinte? Frecventează cursurile. Are 21 ani. Pensie? ... (vezi toată discuția)
a.g. revoca hotarari tomasso tomasso Art.27alin. b) din lg 230/2007 spune ca A.G. adopta, modifica sau revoca hotarari. In situtia in care o AG a asociatiei de proprietari hotaraste altfel in ... (vezi toată discuția)