avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Aprobarea coproprietarului pentru ca sotul sa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Aprobarea coproprietarului pentru ca sotul sa locuiasca in apartamentul comun

Buna seara,

Doresc sa obtin o carte de rezidenta pentru sotul meu si unul din lucrurile necesare e "acceptarea" lui oficiala in apartamenul meu.

Sunt coproprietara impreuna cu tatal meu deoarece mama a decedat. Tatal meu este insa in afara tarii si nu se poate intoarce curand. Am nevoie de declaratia lui oficiala ca este de acord ca sotul meu sa stea in apartament. Cum pot sa rezolv acest lucru cu el fiind in strainatate?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
O seara buna.
Cel mai recent răspuns: Bettina88 , utilizator 11:02, 1 Octombrie 2014
Prin consulatul Romaniei. Cereti detalii de la Inspectoratul General de Imigrari de care apartineti despre forma declaratiei ca sa n-o faca degeaba, costa 60 de euro.
Va multumesc mult pentru raspuns! O zi buna :)
Ajunge acordul unui coproprietar; dati declaratie la notar ori mergeti direct cu sotul la Evidenta populatiei. Nu trebuie toti coproprietarii sa permita stabilirea domiciliului, unul e de ajuns.
Doresc sa obtin o carte de rezidenta pentru sotul meu si unul din lucrurile necesare e "acceptarea" lui oficiala in apartamenul meu.

Nu e vorba de carte de identitate, declaratia nu i-a fost ceruta la Evidenta.
Permisul de sedere (cartea de rezidenta, cum ii zice utilizatoarea) se elibereaza de Inspectoratul General de Imigrari iar daca ei ii cer acordul coproprietarului trebuie sa il depuna la dosar in forma autentica.
Au, am citit gresit, mersi, bine observat.
Totusi, de ce ar fi nevoie de acordul coproprietarilor la stabilirea resedintei daca legea romana nu il cere la stabilirea domiciliului?
Din ce imi amintesc, adresa de resedinta se declara, nu? Vi s-a solicitat in mod expres acordul coproprietarului?

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu tatiana14 tatiana14 Cum poate un cetatean strain sa isi stabileasca domiciliul in Romania? (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu si cartea de rezidenta Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate + permis de sedere + cetatenie copil gabrielaonescu gabrielaonescu Buna seara, Va scriu in legatura cu schimabarea unei carti de identitate. Sunt cetatean roman, casatorit cu cetatean sarb (am certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)