avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Stabilire domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Stabilire domiciliu

Cum poate un cetatean strain sa isi stabileasca domiciliul in Romania?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:01, 6 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Isi stabileste resedinta si nu domiciliul.
Ii trebuie act de locuinta si sa fie inregistrat la politie.
Depinde si din ce stat provine...
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pentru raspuns. S-a inteleg ca dupa 14 ani de sedere in Romania cu permis de sedere temporara(inclusiv sunt trecuta ca coproprietar in Cf la o casa ) nu am domiciliu ci doar rezidenta?Anul trecut am depus actele pentru cetatenie Art 8, dosarul mi-a fost acceptat si inregistrat, inclusiv mi-a fost eliberata o adeverinta de Inspectoratul General pentru Imigrări ca am domiciliul de cel putin 5 ani in Romania. Ca astazi(dupa un an de cand am depus dosarul) s-a ma trezesc cu o scrisoare in care mi se cere permis de sedere pe termen lung(scrisoare datata cu data de 29.10.2019 in care mi se cere ca pana la data de 30.10.2019 sa depun actul la dosar, imposibil si daca se inventa teleportarea).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere la primaria localitatii de resedinta permanenta iurri iurri Buna ziua, luni trebuie sa merg la Bucuresti sa depun juramantul de cetatean roman. De doi ani locuiesc in Piatra Neamt (permis de sedere pe termen lung (5 ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in romania Mirel58 Mirel58 Fica mea are cetatenie spaniola . In prezent locuieste cu mine in Bucureti , fiind inregistrata in Registrul Ambasadei Spaniei , ca rezidenta in Romania . In ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere pentru persoana cu resedinta in strainatate draser draser O persoana cu domiciliul in Romania si care are resedinta si in strainatate poate sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere in orasul unde are ... (vezi toată discuția)