avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bolnav schizofrenic cu datorii la banca
Discuție deschisă în Executare silită

Bolnav schizofrenic cu datorii la banca

Exista vreao lege care sa-i scuteasca de datorii la banca pe bolnavii de schizofrenie?(pe motiv ca nu au avut discernamant) chiar daca in momentul in care sau indatorat la banca nu erau inca diagnosticati? ( precizez faptul ca banca a inaintat recuperarea datoriei la Eos)
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:07, 29 Septembrie 2014
Nu cunosc asemenea litera de lege. Cineva trebuie sa ramburseze imprumutul catre banca si asa este normal sa fie. Nu sunt deloc convins ca o eventuala actiune in instanta ar aduce pentru datornic rezultatul dorit. Cu alte cuvinte, calea de urmat ar fi rambursarea creditului.
Nu se poate ca o persoana bolnava, fara discernamant sa beneficieze de nerambursarea integrala a creditului contractat.

In plus atata timp cat nu este pusa sub interdictie, persoana in cauza isi exercita in mod normal drepturile si ar trebui sa isi indeplineasca si obligatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bolnav de schizofrenie a făcut un împrumut la un ifn. care e răspunderea tutorelui în caz de neplată? tudosemihaela tudosemihaela Buna seara. Am o matusa bolnava de schizofrenie care a facut imprumut la provident fara instiintarea tutorelui . ( tutore fiind mama mea ). In cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la birou de credite ContSters373867 ContSters373867 Buna seara, numele meu este........ si fac aceasta sesizare uramre a incercari de a rezolva pe cale amiabila o situatie destu de delicata. Am accesat de la ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in anul 2006 am facut un imprumut de 7000 euro la ... risunicplaie@gmail.com risunicplaie@gmail.com Buna seara..in anul 2006 am facut un imprumut de 7000 euro la Piraeus..dupa aproximativ 3..4..ani m..am imbolnavit si am fost diagnosticat cu schizofrenie ... (vezi toată discuția)