avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, in anul 2006 am facut un imprumut de 7000 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, in anul 2006 am facut un imprumut de 7000 euro la ...

Buna seara..in anul 2006 am facut un imprumut de 7000 euro la Piraeus..dupa aproximativ 3..4..ani m..am imbolnavit si am fost diagnosticat cu schizofrenie paranoida fapt pentru care am fost pensionat cu gradul 2 fara drept de munca ceea ce ma facut sa nu mai pot plati datoria catre banca..deocamdata mi se opreste din pensia mea minima suma de 80 lei lunar si nu stiam pentru ce..azi a venit o persoana de la firma recuperatoare kruk si mi..a spus ca ma da in judecata pentru a mi se opri cel putin jumatate din pensia mea pentru o datorie de 90000 lei..mentionez ca i..am spus ca nu o sa am din ce trai deoarece nu am drept de a .munci din cauza bolii..lam intrebat daca nu cumva mi sa prescris datoria si a spus ca trebuia sa ma prezint la proces si ca nu il intereseaza situatia mea si sa nu ii spun eu ca nu mai merg cu ziua la munca in sat deoarece locuiesc la tara cu contract decomandat..i..am spus sa plece si sa faca ce vrea..acum imi este frica..ce poate sa faca eu ce pot sa fac ca sa ma apar..Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:08, 25 Noiembrie 2023
Ce alte bunuri mai aveți în proprietate, terenuri, mașină, imobil...`?
Toate aceste bunuri, dacă aveți unele din ele, pot fi executate silit.

Plus că o să vă rețină bani din pensie în continuare.

Faptul că în prezent sunteți bolnav, nu vă exonerează de la obligația de a achita datoria creditorului.
Dacă creditorul (sau executorul) procedează abuziv, sau vă reține mai mulți bani din pensie, încălcând limita legală, puteți apela la instanța de judecată, depunând contestație la executare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
Creditul nu este prescris de vreme ce vi se opresc lunar bani din pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate brdcristea brdcristea Buna ziua Baiatul mea in varsta de 40 ani a fost diagnosticata cu schizofrenie paranoida in 2006..... A avut o perioada cand a mai lucrat . Vechime ... (vezi toată discuția)
Rata neplatita dana37 dana37 Buna ziua!As dori sa stiu ce mi s.ar putea intampla in cazul in care am o datorie la Piraeus Bank de 3.000 ron pe care nu o pot achita.De 2 ani primesc ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat prescriptie Marian stp Marian stp In 2006 am lucrat la intreprindere angajat pe termen nelimitat si am facut un imprumut in 2007 cu nevoi personale la banca (Pireus si Raiffeisen Bank), in care ... (vezi toată discuția)