avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rata neplatita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rata neplatita

Buna ziua!As dori sa stiu ce mi s.ar putea intampla in cazul in care am o datorie la Piraeus Bank de 3.000 ron pe care nu o pot achita.De 2 ani primesc scrisori de recuperare prin KRUK iar acum au venit niste persoane la domiciliul parintilor mei .Creditul este de nevoi personale,fara ipoteca,fara garantii,din acela cu buletinul.Eu nu sunt in tara si mi.ar fi de foarte mare ajutor sa.mi spuneti ce urmeaza in cazul neplatii.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 17:41, 28 Aprilie 2010
In cauzl neplatii urmeaza executarea silita. Executarea silita se efectueaza numai daca exista bunuri ale dvs personale pe care sa se faca executarea, creditorul neputand executa bunuri ale parintilor dvs acestia fiind terti in raporturile cu banca. Daca nu aveti bunuri personale sau executorul judecatoresc nu gaseste bunuri ale dvs in tara executarea silita nu se va putea efectua.
Teoretic (si practic) urmeaza executarea silita, care nu se poate face decat asupra patrimoniului dvs. sau al codebitorilor, precum si asupra veniturilor girantilor.
Patrimoniul parintilor dvs., daca acestia nu sunt codebitori, nu poate fi supus urmaririi si executarii silite.
Oricum, verificati si daca nu cumva, creanta dvs. s-a prescris (prin 3 ani) si va sfatuiesc sa contactati un avocat din orasul de domiciliu, care sa se ocupe de problema dvs.
Iar tot ca principiu, ceea ce imprumutam trebuie sa si restituim. Cand chiar nu este posibil, atunci este altceva....dar cand nu prea vrem...este mai putin moral.
Oricum, succes in rezolvarea problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca fiul meu a facut credite si a plecat din tara? antecume antecume Buna ziua, Unul dintre fiii mei a contractat mai multe credite: doua credite de nevoi personale fara garantie si o descoperire de card. El e plecat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am luat un credit de nevoi personale de la ing in ... Peter_man Peter_man Buna ziua. Am luat un credit de nevoi personale de la ING in oct 2015, platind rata pana in feb 2016, cand am parasit tara. Nu a mai fost platit de atunci, au ... (vezi toată discuția)
Va rog, urgent, executare silita asupra rudelor de gradul 1??? crina011979 crina011979 Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema: In martie 2008 am contractat un credit de la o banca, am platit ratele la zi, nu am avut intarzieri, pana in ... (vezi toată discuția)