Declaratia de recunoastere a copilului poate fi facuta oricand.( in fata Starii Civile, ori in fata notarului public, prin declaratie autentica ).
Recunoasterea care nu corespunde adevarului poate fi contestata, oricand.
Ulterior , va puteti adresa instantei de judecata, in vederea exercitarii autoritatii parintesti , in comun , de catre ambii parinti, cat si in vederea stipularii unui program de vizitare.
Programul de vizitare poate fi realizat in anumite intervale de timp , bine determinate, in perioada week-end-urilor , cat si in vacantele scolare.
De asemenea, programul de vizitare se poate derula in diverse locatii.( la domiciliul tatalui, spre exemplu, ori in alte locatii din localitatea de domiciliu a acestuia ).
Intervalele de timp, precum si locatiile trebuie foarte bine definite,pentru a evita situatiile conflictuate ce ar surveni intre fostii parteneri.
Daca dreptul de a pastra legaturi persoanale cu minorul este nesocotit, in mod constant, poate fi angajata raspunderea penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea copilului minor.
Totodata, hotararea este susceptibila de executare silita.(procedura este una anevoioasa si traumatizanta, pentru minor ).
Tranzactia pretentiilor deduse judecatii poate fi incuviintata, atata vreme cat reprezinta manifestarea de vointa liber exprimata, neechivoca a celor impricinati.
Succes.
Pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti nu e nevoie sa mergeti in instanta, ea se exercita in comun pana la dispozitii contrare!
Ar trebui sa fiti langa prietena in timpul nasterii, zilele acelea, ca sa puteti face recunoasterea.
In curand trebuie sa nasca si indiferent cum am incercat sa vorbesc cu ea, nu se poate trece peste mama ei care da cu pumnul in masa si hotareste pentru ea care are 30 de ani....infine.Nu stiu cand va naste, doar aproximativ.Ce este de facut dupa nastere in cazul in care nu se poate rezolva amiabil? Multumesc
Dupa nastere daca aveti datele din certificatul de nastere e simpla problema, mergeti la un notar si faceti o declaratie autentica, notarul trebuie sa o trimita din oficiu la starea civila unde s-a inregistrat nasterea si ei vor modifica certificatul de nastere, pentru siguranta o puteti depune d-voastra. Daca nu aveti acces la certificatul de nastere nu stiu cum s-ar putea rezolva problema ... Probabil doar prin deschiderea unei actiuni in instanta (aveti grija sa nu treaca perioada in care se poate face asta, parca 1 an sau 6 luni de la nastere) in care sa cereti sa fiti recunoscut ca tata al copilului, posibil sa vi se ceara si test ADN