buna ziua, am o intrebare, tocmai am incheiat o relatie de concubinaj, de cativa ani, iar fosta e insarcinata in 8.5-9 luni...dupa o perioada foarte ok, a venit un necaz, motiv care a dus la incetarea relatiei, alegerea a fost a ei...acum ea imi refuza dreptul la copil, invocand fel si fel de motive, chiar si ca nu ar fi al meu.
Va intreb, exista vreo modalitate, ca atunci cand naste, eu sa o pot obliga la un test de paternitate ? in spital, sau...
mentionez ca eu vreau acest copil, mi-l doresc, si vreau sa am parte de el, vreau sa am dreptul si obligatia la ai fi tata.
Ce ma puteti sfatui ?!
Multumesc
Daca stiti toate datele copilului: prenumele si data nasterii, puteti merge la Oficiul Starii Civile din orasul dvs si dati o declaratie de recunoastere a copilului.
Daca vi se cere acolo certificatul de nastere al copilului atunci trebuie sa deschideți proces impotriva mamei, recunoasteti si copilul, solicitati sa poarte si numele dvs de familie, sa exercitati autoritatea parinteasca asupra lui in comun cu mama, sa aveti drept de vizita si sa contribuiti financiar la cresterea lui.
Contactati un avocat si discutati cu acesta toate etapele si procedura ca sa fiti pregatit din timp.
Paternitate
mona m
buna am convietuit cu o femeie aprox.2 ani la un momendat am luat decizia de a ma desparti de ea , dupa citeva zile m-a anuntat prin sms ca este insarcinata in ... (vezi toată discuția)
Nume nou nascut
coco2015
Buna ziua,
am avut o relatie de concubinaj de circa 3 luni, fosta partenera a ramas insarcinata, va naste in curand, dar noi ne-am despartit de 3 ... (vezi toată discuția)